Pytlick: Vi bruger mere is end McDonalds

Jan Pytlick i det alvorlige og muntre hjørne, da han blandt andet rodede sig ud i fortællingen om sine evner som kok

- Det er en del af at være på landsholdet. Vi har fuldstændig skarpt vidst hjemmefra, at der kunne komme udskiftninger, siger Jan Pytlick om indskiftningen af Camilla Dalby (t.h.). (Foto: Lars Poulsen)
- Det er en del af at være på landsholdet. Vi har fuldstændig skarpt vidst hjemmefra, at der kunne komme udskiftninger, siger Jan Pytlick om indskiftningen af Camilla Dalby (t.h.). (Foto: Lars Poulsen)

BEOGRAD (ekstrabladet.dk): Jan Pytlick kan ikke operere med begrebet 'synd for' som landstræner.

Han erkender, at når en Camilla Dalby bliver fløjet ind, skaber det en vis utryghed på et kvindelandshold, men:

- Det er en del af at være på landsholdet. Vi har fuldstændig skarpt vidst hjemmefra, at der kunne komme udskiftninger, og det er den del af den proces, jeg synes er rigtig vigtig, når det gælder det at være landsholdsspiller.

- Man er under pres. Vi kan ikke skabe fuldstændigt trygge rammer for alle, og et er selvfølgelig rigtigt svært for mange spillere, men det er også en del af udviklingsprocessen som hold. For når vi står på hjemmebane ved VM i 2015, så bliver det et sindssygt pres, der hviler på alles skuldre. Derfor skal spillerne også kunne holde til at gå i den usikkerhed, siger Jan Pytlick med overbevisning og alvor i stemmen.

Han slår over i det mere muntre køkkenhjørne, da han bliver spurgt, hvorfor Pernille Holst Holmsgaard bliver iset ned efter træning og kampe.

- Jamen, det bliver hele holdet. Vi bruger mere is end McDonald's på et helt år!

Se også: Tysklands danske VM-træner: Spæningsniveauet bliver afgørende

Og senere, da han bliver spurgt til den senere dansk/tyske statistik:

- Glem det. Det er historie. Jeg har også engang lavet mad, og min kone mener altså ikke, jeg kan finde ud af det.

- Det er derfor, du ved det med isen på McDonald's?

- Ja, lige præcis!

Tyskerne har spillet godt
Landstræneren advarer mod tyskerne, der lignede den 'letteste' kvartfinalemodstander:

- På papiret jo. Når man sådan står og kigger ind på holdet, så tænker man, at Tyskland klart kunne være den bedste modstander at få i en kvartfinale.

Se også: Wilbek: Drop den lalleglade attitude

- Men jeg havde ikke set dem, inden jeg begyndte at kigge video i går aftes, og nu har jeg set mere her i formiddag, og jeg må bare erkende, at jeg kipper lidt på kasketten for det arbejde, de har lavet. De vinder en pulje, hvor de slår Rumænien og Ungarn, og i de kampe har de altså spillet rigtigt godt, siger Jan Pytlick.

- Rammer de det niveau, så må jeg sige, at så skal vi som hold steppe et trin op, hvis skal i en semifinale.

0 kommentarer
Vis kommentarer