Sådan! Ny triumf af Pytlicks piger

Prima aus Dänemark: Danmark fik aldrig styr på bomberen Susann Müller, men de jernhårde babies sled alligevel tyskerne op og er klar til semifinalen mod Brasilien

De danske spillere jubler efter sejren. (Foto: Lars Poulsen)
De danske spillere jubler efter sejren. (Foto: Lars Poulsen)

NOVI SAD (Ekstra Bladet): Danmark er klar til VM-semifinalerne. De danske kvinder må ringe hjem og undskylde, at der dæleme ikke bliver tid til at købe de sidste julegaver i år.

Forretningerne er lukket, når de vender hjem sent, meget sent - og meget, meget trætte lillejuleaften. De springer i favnene på hinanden, og Jan Pytlick opfører igen den særegne thurinske dans: Kakerlak på glohed stenplade!

Det starter så godt, ser pludselig skidt ud - og ender alligevel så helt vanvittigt lykkeligt. 31-28 over Tyskland. Nu venter Brasilien - igen! Og brasserne er møre efter to gange forlænget spilletid mod Ungarn!

’Deutschland, Deutschland!’ råbte den beskedne koloni af tyskere fra start i en hal, der var temmelig langt fra udsolgt - og i en stemning, der måske mindede mere om løjerne ved de thurinske mesterskaber i konturpløjning.

’Forsvar, forsvar’, råbte de danske fans i arenaen - uden den helt store succes.

Se også: Norsk chok: Sendt ud af VM

De vidste, de skulle have fat i Susann Müller! Det lykkedes aldrig. Når man så lægger oveni kurven, at tyskerne har en snedig rad af en duel-spiller i Anna Loerper, en fremragende målmand i Clara Woltering og et kraftværk af en stregspiller i Anja Althaus, ja - så skulle det blive svært. Men ikke umuligt.

Det startede bragende flot i Novi Sad’s Spens-hal. Endelig en rød-hvid kanonstart, en dundrende slagduel af tyske stolpeskud og ubekymrede danske kontraer, der bare sad lige i skabet. Foran 3-0, 6-3, 10-7 og såmænd også 13-9 lignede det jo i dén grad en forlængelse af opholdet weekenden over i den milde serbiske vinter.

Men der skal ikke så meget til at forvirre De Jernhårde Babies’ offensiv. Germanerne startede i totalt fladt 6:0-forsvar, og hullerne var til at se selv fra satellithøjde. Heine Jensen beordrede så en soldat frem - en irritations-officer - og vupti: Danske problemer i hobetal.

Når der bliver dømt nøl, mens man er i overtal - og Anna Loerper så sekunder senere bryder igennem og udligner til pausestillingen 17-17, er der noget ravruskende galt.

Og man kan ikke ligefrem påstå, at det danske forsvar - uden sygemeldte Pernille Holst Holmsgaard - ligefrem stod som et uindtageligt fort. Snarere som Dannevirke anno 2013 i kamp mod en tysk panserdivision med Anna Loerper som den overlegne spiller, når det kommer til at udfordre mand/mand. Eller rettere kvinde/kvinde.

Se også: Sambapigerne venter på Danmark

Så er der de tekniske fejl og misforståelserne. De manglende redninger i målet. Til gengæld også en dansk kopi af den tyske strategi: Først Mulle frem på Susann Müller i dansk overtal - siden overdragelse af depechen til Maria Fisker.

Müller skreg AV! Første gang i første halvleg, tacklet i hovedhøjde og til tælling. Siden i en tysk knibtang i anden halvleg. Og alle andre skreg av, da Ann Grete Nørgaard brændte straffe ved 20-20.

Så har Cecilie Greve pludselig et par vitale redninger. Tyskerne er i front 26-24 med 10 minutter igen, og nok har Susann Müller hamret 11 bolde i banken på det tidspunkt, men den tyske panser-offensiv virker også ramt af rust og slagskader.

Se også: 'Vi ramte tyskerne, hvor det gjorde mest ondt'

Den danske kontrafase kører igen i momenter. Trine Østergaard sender usvigeligt sikkert bolde ind bag Clara Woltering fra fløjen, og Danmark får pludselig fat igen. Louise Burgaard vover tænder og snudeskaft og scorer næsten liggende inde i feltet.

Clara Woltering har fat i afslutning fra Trine Østergaard, men den hopper som en punkteret James Bond-bold ind over stregen. Maria Fisker til 30-28 på lob fra venstre fløj - og tysk time-out med et minut og 10 sekunder tilbage. Forlænget spilletid - som minimum!

Men Cecilie Greve redder et hopskud, og de danske fans begynder at synge: Og det var Danmark, olé, olé, olé! Stine Jørgensen bliver blokket, men Mette Gravholt kaster sig og fanger returkomissionen: 31-28!!! Danmark er i semifinalen efter næsten at have været en tur nede hos de døde i harpiks-helvede.

[[

Sådan spilles de afgørende kampe ved VM:

Ottendedelsfinaler 15-16/12:
Danmark-Montenegro 22-21
Frankrig-Japan 27-19
Brasilien-Holland 29-23
Sydkorea-Serbien 27-28
Tyskland-Angola 29-21
Polen-Rumænien 31-29
Ungarn-Spanien 28-21
Norge-Tjekkiet 31-21

Kvartfinaler 18/12:
Polen-Frankrig 22-21
Brasilien-Ungarn 33-31 efs.
Danmark-Tyskland 31-28
Serbien-Norge 28-25

Semifinaler 20/12:
Polen-Serbien 18-24 (6-14)
Polen: Karolina Szwed 4 (1), Iwona Niedzwiedz 2, Katarzyna Koniuszaniec 2, Patrycja Kulwinska 2, Karolina Semeniuk 2 (1), Karolina Siodmiak 1, Kinga Byzdra 1, Karolina Kudlacz 1, Alina Wojtas 1, Malgorzata Stasiak 1, Agnieszka Jochymek 1
Serbien: Andrea Lekic 8, Dragana Cvijic 5, Sanja Damnjanovic 4, Jelena Zivkovic 2, Svetlana Ognjenovic 2, Jelena Popovic 1, Jelena Eric 1, Jelena Nisavic 1
Udvisninger: Polen 2, Serbien 3
Tilskuere: 19.000

Brasilien-Danmark 27-21 (14-10)
Brasilien: Alexandra Nascimento 7 (4), Ana Rodrigues 5 (1), Daniela Piedade 4, Deonise Cavaleiro 4, Eduarda Amorim 3, Samira Rocha 2, Fabiana Diniz 1, Mayara Moura 1
Danmark: Maria Fisker 3, Anne Mette Hansen 3, Mette Gravholt 3, Kristina Kristiansen 3 (1), Susan Thorsgaard 2, Trine Østergaard 2, Louise Burgaard 2, Line Jørgensen 1, Stine Jørgensen 1, Ann Grete Nørgaard 1 (1)
Udvisninger: Brasilien 5, Danmark 2
Tilskuere: 7.000

Finale og bronzekamp 22/12
Kl. 14.30 Danmark-Polen
Kl. 17.00 Brasilien-Serbien

]]
1 af 8 
2 af 8 
3 af 8 
4 af 8 Mette Gravholt og Maria Fisker jubler. (Foto: Lars Poulsen)
5 af 8 
6 af 8 
7 af 8 Maria Fisker jubler over en scoring. (Foto: Lars Poulsen)
8 af 8 De danske spillere jubler efter sejren. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer