Hun skal bombe Danmark i finalen

Danmarks nye håndbold-darling skal føre Danmark i VM finalen

Kristina Kristiansen også kendt som Mulle, skal bombe Danmark i VM-finalen (Foto: Lars Poulsen)
Kristina Kristiansen også kendt som Mulle, skal bombe Danmark i VM-finalen (Foto: Lars Poulsen)

Mulle med det borgerlige navn Kristina Kristiansen har indtil videre været den store profil hos de danske VM-darlings, der i morgen fredag i semifinalen skal forsøge at revanchere gruppespils-nederlaget til sydamerikanerne fra Brasilien.

Med imponerende 32 mål og 15 direkte assists har Mulle indtil videre været direkte involveret i 47 af Danmarks 204 scoringer. Dermed er hun indtil nu suveræn topscorer og mest værdifulde spiller på det danske mandskab. Det viser hbold.dk's statistik over de danske håndboldspilleres præstationer under slutrunden.

Træner i Randers HK, Jan Leslie, understreger, at hvis Danmark skal have en chance for at spille med om VM titlen, skal Mulle lave en toppræstation mod Brasilien.

- Hun har en utrolig fart i spillet og iscenesætter en masse for holdet. Brasillianerne er tunge, og Mulles fart og drive bliver altafgørende for danskernes succes i morgen, vurderer Randers-træneren.

Se også: Håndboldherrer hylder kvindernes triumf

Han peger på, at danskerens hidtidige succes i turneringen i højgrad skyldes hendes mentalitet og gå på mod.

- Hun tager mange chancer og er ligeglad med, at hun laver en fejl i ny og næ. Det går hende ikke på, og det giver hende mere mod på tilværelsen. Desuden har det løftet hendes spil, at Jan Pytlick har vist hende stor tillid i turneringen, siger Jan Leslie.

Se også: Danmarks VM-anfører: Ikke flere fjerdepladser tak

Mulles selvtillid er da heller ikke blevet dårligere af, at hun har været ganske ustoppelig på straffekast fra syvmeterstregen. 10 mål på 10 forsøg er det blevet til, hvilket gør hende til en af de sikreste straffekastskytter ved turneringen.

Men det er ikke kun indenfor stregerne, at Mulle indtil nu har været en vigtig brik i den danske VM succes. Leslie, der fortæller, at Mulle også uden for banen bringer en masse energi ind i holdet. Energi, der er vigtig i de lange opslidende slutrunder.

- Hun er en fantastisk spiller udenfor banen også, og giver en masse energi til holdet. Det betyder utroligt meget under en slutrunde, siger Leslei, der er overbevist om, at det bliver Danmark der trækker det længste strå i fredagens semifinale

Se også: Hun kan slukke Danmarks VM-håb

0 kommentarer
Vis kommentarer