Vantro serbisk træner om norsk ekspert: Uanstændigt!

- Det siger bare noget om denne persons sociale intelligens og opførsel, siger den serbiske landstræner Sasa Boskovic om norsk tv-kommentator

Sasa Boskovic bryder sig ikke om norsk kommentators udtalelser/fortalelser om en af de serbiske spillere. (foto: All Over Press)
Sasa Boskovic bryder sig ikke om norsk kommentators udtalelser/fortalelser om en af de serbiske spillere. (foto: All Over Press)

Serbiens landstræner er ikke just imponeret over den norske håndboldkommentator Harald Bredeli, der er kommet i uvejr i hjemlandet på grund af en lidt for kæk udtalelse om den serbiske stregspiller Dragana Cvijic.

Ja, Sasa Boskovic reagerer ifølge den norske avis VG med vantro, da avisen konfronterer ham med Bredelis udtalelser om, at den 1,85 meter høje og 95 kg tunge stregspiller 'ikke har sprunget et aftensmåltid over siden fødslen for 23 år siden.'

- Jeg kan næsten ikke tro, han har sagt sådan noget. Jeg bør ikke kommentere det. Det siger bare noget om denne persons sociale intelligens og opførsel. Dette er langt fra anstændigt.

- Det er muligt, han mener, hun er fed og grim, men for mig er hun verdens bedste spiller. Sådan noget bør aldrig være morsomt, især ikke når det siges i tv, siger Sasa Boskovic til VG.

Se også: Serbiens træner ensom i dansk selskab

Harald Bredeli kom med kommentaren på norsk TV2 under onsdagens VM-kvartfinale, som Serbien efter bl.a. otte mål af Cvijic vandt med 28-25 efter norsk føring med fem mål i begyndelsen af anden halvleg. Siden har Bredeli været i slemt uvejr i hjemlandet for at fokusere på en spillers fremtoning frem for spillerens kvaliteter.

Boskovic har selv prøvet at være i stormvejr, idet han i en kamp mod netop Norge for et år siden fra sidelinjen greb fat i den norsk spiller Linn Jørum Sullands spilletrøje, mens Sulland var del af det norske angrebsspil.

- Norske medier pressede mig til at beklage. Nu bør norske medier få denne person til at beklage sin egen opførsel. Den er stødende, siger Boskovic til VG.

Se også: Harme over norsk håndbold-kommentator

Harald Bredeli har forklaret, at han kom med kommentaren for at beskrive den serbiske spillers fysiske forudsætninger, der gør hende svær at komme forbi i forsvaret og stoppe i angrebet, men at det blev misforstået.

- Det er frygtelig trist, hvis nogen føler sig stødt, det var overhovedet ikke meningen, siger Bredeli til VG.

En tidligere norsk stjernespiller, Kjersti Grini, sammenfatter episoden på denne måde:

- Jeg synes, det generelt er tåbeligt, at han prøver at være morsom på bekostning af en anden persons udseende og at han derved legitimer, at det er i orden at mobbe folk, der er lidt anderledes. Når det er sagt, så kender jeg Harald så godt, at jeg ved, han bare forsøger at få folk til at grine, og at han ikke ville mobbe eller såre, siger Kjersti Grini til VG.

Bredeli har bare at tale pænt, hvis han skal kommentere Danmarks VM-semifinale mod Brasilien i morgen aften!

[[

Sådan spilles de afgørende kampe ved VM:

Ottendedelsfinaler 15-16/12:
Danmark-Montenegro 22-21
Frankrig-Japan 27-19
Brasilien-Holland 29-23
Sydkorea-Serbien 27-28
Tyskland-Angola 29-21
Polen-Rumænien 31-29
Ungarn-Spanien 28-21
Norge-Tjekkiet 31-21

Kvartfinaler 18/12:
Polen-Frankrig 22-21
Brasilien-Ungarn 33-31 efs.
Danmark-Tyskland 31-28
Serbien-Norge 28-25

Semifinaler 20/12:
Polen-Serbien 18-24 (6-14)
Polen: Karolina Szwed 4 (1), Iwona Niedzwiedz 2, Katarzyna Koniuszaniec 2, Patrycja Kulwinska 2, Karolina Semeniuk 2 (1), Karolina Siodmiak 1, Kinga Byzdra 1, Karolina Kudlacz 1, Alina Wojtas 1, Malgorzata Stasiak 1, Agnieszka Jochymek 1
Serbien: Andrea Lekic 8, Dragana Cvijic 5, Sanja Damnjanovic 4, Jelena Zivkovic 2, Svetlana Ognjenovic 2, Jelena Popovic 1, Jelena Eric 1, Jelena Nisavic 1
Udvisninger: Polen 2, Serbien 3
Tilskuere: 19.000

Brasilien-Danmark 27-21 (14-10)
Brasilien: Alexandra Nascimento 7 (4), Ana Rodrigues 5 (1), Daniela Piedade 4, Deonise Cavaleiro 4, Eduarda Amorim 3, Samira Rocha 2, Fabiana Diniz 1, Mayara Moura 1
Danmark: Maria Fisker 3, Anne Mette Hansen 3, Mette Gravholt 3, Kristina Kristiansen 3 (1), Susan Thorsgaard 2, Trine Østergaard 2, Louise Burgaard 2, Line Jørgensen 1, Stine Jørgensen 1, Ann Grete Nørgaard 1 (1)
Udvisninger: Brasilien 5, Danmark 2
Tilskuere: 7.000

Finale og bronzekamp 22/12
Kl. 14.30 Danmark-Polen
Kl. 17.00 Brasilien-Serbien

]]
1 af 2 Norges Heidi Løke er kommet i menneskehænder i det serbiske forsvar hos Sanja Damnjanovic (tv.), Sanja Rajovic og Dragana Cvijic (th.). (Foto: AP/Marko Drobnjakovic)
2 af 2 Sasa Boskovic bryder sig ikke om norsk kommentators udtalelser/fortalelser om en af de serbiske spillere. (foto: All Over Press)
0 kommentarer
Vis kommentarer