Serbien blæste Polen omkuld

Serbien vandt stort over Polen med den danske træner Kim Rasmussen i semifinalen og gjorde sig klar til VM-finalen

Serbiens stregspiller Dragana Cvijic smutter gennem Polens forsvar og scorer. (Foto: Lars Poulsen)
Serbiens stregspiller Dragana Cvijic smutter gennem Polens forsvar og scorer. (Foto: Lars Poulsen)

BEOGRAD (Ekstra Bladet): Per Rasmussen stod lidt mere ivrigt spejdende end normalt før en håndboldkamp uden dansk deltagelse. Den tidligere DHF-formand suste til Serbien fredag formiddag til et lille stykke Lyngby-sammenføring pænt uden for hjemlandets julefrokost-beduggede grænser.

Og så kom han. Knægten. Sønnen Kim Rasmussen med ’POLSKI’ på ryggen, totalt billardkugle-glat på toppen og ægte polske skægstubbe plantet som en nedbrændt nåleskov i ansigtet.

Kim smilede skævt op til farmand, på vej ind til sit trænerlivs absolut aller-allervigtigste håndboldkamp nogen sinde. Mod den sværeste modstander af alle: Syv serbere og 18.000 tilskuere og et par stykker til i en ikke helt - men næsten - fyldt Beogradska Arena.

- Jeg har lige hilst på ham. Jeg kunne da ikke være andet bekendt end at tage herned, når han nu skal ud i så enorm en kamp, sagde Per Rasmussen, inden han gik hen til rækværket og klappede, mens sønnen altså gik ind til det, der skulle blive en helt igennem forfærdelig første halvleg set med polske briller.

Se også: Vantro serbisk træner om norsk ekspert: Uanstændigt!

Per Rasmussen så i hvert fald også noget mere betænkelig ud, da han i pausen kort før anden halvleg igen måtte forlade sædet på femte række for at komme ned til gelænderet med skudklar I-phone for at skyde video af knægten få meter væk i alvorlig diskussion med en anden god gammel kending af dansk håndbold, den polske målmands-legende Antoni Parecki.

Og det gik da heller ikke - Serbien spillede sig i finalen med en sejr på 24-18.

Så kørte bølgen hele vejen rundt i den enorme arena, hvor der var knald på de nationalstolte serbiske fans længe før starten af kampen. Det var vel kun en lille koloni af rødblusede nordmænd med Spar-logoer på den ens trøjer, der forholdt sig fuldstændig i ro. Det er jo heller ikke lige blevet den weekend, de havde regnet med …

Og heller ikke den, polakkerne havde håbet på.

To stærke forsvar og minutlange pauser mellem scoringerne. 1-2 efter syv minutter!

Se også: Ekspert: Pytlick har haft en heldig hånd

Nu er der sagt meget på norsk og skrevet lidt på andre sprog om den minimum 95 kilo tunge serbiske stregspiller Dragana Cvijics evne til at fortrænge vand i et kar, men hun ER stærk som en bjørn i begge ender af banen. Og Kim Rasmussen kan i hvert fald tage med, at den tunge serbers returløb faktisk er klasser over et par af hans egne spilleres.

Specielt, hvis de lige har brændt en chance og er mere optagede af at anråbe guderne om hjælp imod alverdens fortrædelige uretfærdigheder.

Pausestillingen 6-14 - og sågar 6-17 efter 37 minutter - fortæller alt om de polske problemer. De skød i parader, afsluttede forbi, eller blev nappet af Katarina Tomasevic, den tidligere Esbjerg-keeper, der parerede 12 af 18 forsøg alene i første halvleg.

Hun fik oven i købet seks minutters pause, men hvad betyder det, når afløseren Jovana Risovic snupper fire af fire?

Se også: Stormagterne elimineret: Så skørt er VM i kvindehåndbold

Viborg-spilleren Sanja Damnjanovic var længe om at komme i gang - et pletskud og seks afbrændere i de første 30 minutter - men Andrea Lekic sprudlede og så alle K2’ere og K3’ere i den polske defensiv.

Så da 4-5 blev til 4-11 på otte minutter var det på godt målmandsspil og strategens næse for polske problemer. Desværre for Kim Rasmussen, Per Rasmussen og alle os andre forduftede spændingen fuldstændig ud af kampen.

Det havde sgu været lidt sjovere, hvis de serbiske fans havde været tvunget ud i kampråb og flere og mere larmende pibekoncerter.

Serbien er klar til finalen - Polen må nøjes med en bronzekamp.

[[

Sådan spilles de afgørende kampe ved VM:

Ottendedelsfinaler 15-16/12:
Danmark-Montenegro 22-21
Frankrig-Japan 27-19
Brasilien-Holland 29-23
Sydkorea-Serbien 27-28
Tyskland-Angola 29-21
Polen-Rumænien 31-29
Ungarn-Spanien 28-21
Norge-Tjekkiet 31-21

Kvartfinaler 18/12:
Polen-Frankrig 22-21
Brasilien-Ungarn 33-31 efs.
Danmark-Tyskland 31-28
Serbien-Norge 28-25

Semifinaler 20/12:
Polen-Serbien 18-24 (6-14)
Polen: Karolina Szwed 4 (1), Iwona Niedzwiedz 2, Katarzyna Koniuszaniec 2, Patrycja Kulwinska 2, Karolina Semeniuk 2 (1), Karolina Siodmiak 1, Kinga Byzdra 1, Karolina Kudlacz 1, Alina Wojtas 1, Malgorzata Stasiak 1, Agnieszka Jochymek 1
Serbien: Andrea Lekic 8, Dragana Cvijic 5, Sanja Damnjanovic 4, Jelena Zivkovic 2, Svetlana Ognjenovic 2, Jelena Popovic 1, Jelena Eric 1, Jelena Nisavic 1
Udvisninger: Polen 2, Serbien 3
Tilskuere: 19.000

Brasilien-Danmark 27-21 (14-10)
Brasilien: Alexandra Nascimento 7 (4), Ana Rodrigues 5 (1), Daniela Piedade 4, Deonise Cavaleiro 4, Eduarda Amorim 3, Samira Rocha 2, Fabiana Diniz 1, Mayara Moura 1
Danmark: Maria Fisker 3, Anne Mette Hansen 3, Mette Gravholt 3, Kristina Kristiansen 3 (1), Susan Thorsgaard 2, Trine Østergaard 2, Louise Burgaard 2, Line Jørgensen 1, Stine Jørgensen 1, Ann Grete Nørgaard 1 (1)
Udvisninger: Brasilien 5, Danmark 2
Tilskuere: 7.000

Finale og bronzekamp 22/12
Kl. 14.30 Danmark-Polen
Kl. 17.00 Brasilien-Serbien

]]
0 kommentarer
Vis kommentarer