Før VM-finalen: Danskerne håber på Soubak og Brasilien

Det er Brasilien, der har imponeret mest, og håndbolden ville have godt af en sydamerikansk verdensmester

Morten Soubak og Brasilien er i VM-finalen for første gang. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Soubak og Brasilien er i VM-finalen for første gang. (Foto: Lars Poulsen)

Hvis de danske håndboldkvinder får tid til at lure lidt på VM-finalen senere i dag, er der bred enighed om, hvem de vil holde med.

På banen står Serbien og Brasilien - de to hold, som Danmark har tabt til i denne turnering - og danskernes sympati ligger hos sydamerikanerne. Ikke kun fordi holdet har en dansk landstræner i Morten Soubak.

- Jeg synes, det kunne være fedt, hvis de vandt. De spiller virkelig godt, og det ville kun være fint, hvis et hold uden for Europa kunne blive verdensmester, siger Maria Fisker.

Se også: Danmark har ikke tabt til Polen i 21 år

Hendes kollega på venstrefløjen, Ann Grete Nørgaard, er også begejstret for brasilianerne, som hun anser som et bedre hold end søndagens modstander.

- Hvis de mødtes på neutral grund, ville jeg sige, at chancerne var 80-20 i Brasiliens favør. Jeg synes, de har et tydeligere koncept. Men Serbien har en utrolig stærk hjemmebane, og det er virkelig fifty-fifty, siger Ann Grete Nørgaard.

Se også: Bare rolig: Sådan hiver vi bronze hjem

Netop hjemmebanefordelen med 20.000 tilskuere i Beograd gør, at det formentlig ikke går, som mange i den danske trup håber, mener landstræner Jan Pytlick.

- Serbien bliver verdensmester. På hjemmebane med så mange tilskuere i ryggen, så vinder de.

Se også: Ærgerlig VM-profil: Der er ingen sammenhæng

- Jeg håber selv på Brasilien, for det kunne være fedt, hvis der var et hold uden for vores kontinent, der kunne vinde. Det kunne være godt for kvindehåndbold. Men brasilianerne er bare slidte. Mod os kunne de næsten ikke løbe til sidst, siger Pytlick.

Også Mette Gravholt lagde mærke til Brasiliens manglende kræfter i anden halvleg mod Danmark.

Se også: Burgaard: Bronze er ikke lig med succes

- Hvis Brasilien kan finde nogle ressourcer et eller andet sted fra, så tror jeg, at de vinder, og det håber jeg også. Spillemæssigt fortjener de det, og jeg synes, de har det bedste hold, siger Mette Gravholt.

Brasilien og Serbien spiller finale fra klokken 17.

0 kommentarer
Vis kommentarer