Én dansk guldmedalje i håndbold

Morten Soubak og Brasilien slog Serbien i finalerne til VM i kvindehåndbold

Norge var suveræne favoirtter inden VM, men det blev til en overraskende brasiliansk sejr. (Foto: Darko Vojinovic/AP)
Norge var suveræne favoirtter inden VM, men det blev til en overraskende brasiliansk sejr. (Foto: Darko Vojinovic/AP)

I det mindste kom én dansker hjem fra VM-slutrunden i kvindehåndbold med en guldmedalje om halsen.

De brasilianske håndboldkvinder - trænet af danske Morten Soubak - vandt VM-guld med en finalesejr på 22-20 over værterne fra Serbien efter pauseføring på 13-11.

De serbiske værter fik en fantastisk opbakning fra mere end 20.000 tilskuere i Kombank Arena i Beograd, men lige lidt hjalp det. Efter en meget lige indledning på kampen trak brasilianerne en smule fra i slutningen af første halvleg og førte med to mål ved pausen.

Og sydamerikanerne fortsatte i begyndelsen af anden halvleg med at blæse af sted. 13-11 blev til 16-11, og serberne havde i den grad ryggen mod muren.

Men håbet var ikke væk. Og voksede kun i takt med, at den serbiske målvogter Katarina Tomasevic fandt den ene flotte redning efter den anden frem. Tilskuerne vejrede morgenluft. De serbiske spillere ditto.

Brasilien gik i stå og kunne end ikke score på straffekast. To gange i træk brændte ellers træfsikre Alexandra Nascimento, og så blev 11-16 til 14-16 for serberne.

Den danske landstræner hos brasilianerne tog timeout for at bryde serbernes rytme og give sine egne spillere en opsang, men det hjalp ikke, og så blev det 15-16.

Sydamerikanerne var rådvilde, selv om de fik hjælp af to dumme serbiske udvisninger, hvorfor Brasilien var seks mod fire i det åbne spil. Men serberne holdt sig tæt på brasilianerne, og med fem minutter igen fik serberne udlignet til 19-19.

Se også: Mulle: - På med parfumen, og så fester viSe også: Bronze-babes! Danmark banker Polen

Tavlen viste 20-20 med under tre minutter igen, og brasilianerne var en spiller i undertal. Alligevel endte det med samba-triumf. Serberne kunne ikke stå for presset i slutfasen, og så kunne de brasilianske kvinder juble over en historisk triumf.

Brasilianerne vandt også over serberne i den indledende gruppe dengang med 25-23.

Dermed gik Brasilien igennem VM uden at tabe en eneste kamp. Kun Ungarn var tæt på i kvartfinalen, hvor brasilianerne måtte ud i to gange forlænget spilletid, inden de kunne juble.

Den danske træner og hans brasilianske håndbold må siges at være et meget stort skridt på vejen mod målet om at kunne spille med om sejren, når der i 2016 afvikles De Olympiske Lege hjemme i Rio de Janeiro.

 

1 af 2 (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Norge var suveræne favoirtter inden VM, men det blev til en overraskende brasiliansk sejr. (Foto: Darko Vojinovic/AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer