Av av av! Sikke noget bras

Samba-smæk: Danmark fik store klø af Brasilien i VM-semifinalen - nu gælder det bronzekampen mod Polen

Skuffelse hos Line Jørgensen og Trine Østergaard efter nederlaget. (Foto: Lars Poulsen)
Skuffelse hos Line Jørgensen og Trine Østergaard efter nederlaget. (Foto: Lars Poulsen)

BEOGRAD (Ekstra Bladet): Det er slut! Brasilien blev for anden gang stopklods for de knap så jernhårde babies. To gange er ingen tilfældighed og tillykke til Morten Soubak med præstationen. Det er stort.

Jan Pytlick må nøjes med den omfavnelse, han får inden kampen - og en bronzekamp mod Polen efter 21-27 mod Brasilien i fredag aftens VM-semifinale. Det slutter skidt - og det starter rædselsfuldt!

Man skal høre meget, før ørerne falder af. Norske ko-klokker som supplement til danske tilråb fra en glad koloni af nissehueklædte danskere - den stod sgu ikke skrevet i drejebogen før dette VM. Hverken i den danske udgave, eller den norske …

Der var 18.000 og en sjat i Beogradska Arena til den første kamp mellem hjemmeholdet og Polen. De 16.000 af dem er forsvundet inden det dansk-brasilianske opgør. Det kan man godt mærke.

Mat stemning i hallen, og halvmat energi-udladning af et dansk hold, der giver sig selv en tæt på katastrofal start på kampen. Ikke så skidt som i Nis i kamp fem - men alligevel: Bagud med fire og fem midt i første halvleg og fire ved pausen efter de første 30 minutter, hvor meget, meget lidt fungerer i den danske offensiv.

Se også: Stormagterne elimineret: Så skørt er VM i kvindehåndbold

Forsvaret får efterhånden pakket sig omkring de dygtige brasilianske stregspillere og lukket sluserne den vej ind, men der er stort set ingen redninger i målet. Fem, hvis man tæller det hele med - to-tre af dem er ren pligt og opsamling og kunne leveres af en bagstiv julefrokostdeltager med en promille på 1,81.

10 scoringer på 21 forsøg mod et brasiliansk hold, hvor Morten Soubak tydeligt har instrueret sine soldater i aggressivt at bremse ethvert tilløb til danske kontrastød prompte. Dét lykkes.

At danskerne så forærer gratis drinks til modstanderne ved skud, der KUN kan gøre Barbara Arenhart i målet god - det er en helt anden og skrækkelig fortælling. Spørg f.eks. Stine Jørgensen, om det er sjovt at blive grebet ud! Sikke noget bras!

Jan Pytlick begynder at rokere tropperne allerede efter seks minutter. Ud med Burgaard, ind med Line Jørgensen. Ingen succes. Så ind på fløjen med Camilla Dalby, der få sekunder efter entreen taber en aflevering til Kristina Kristiansen over sidelinjen! Derefter Camilla Dalby ud som back - og et slattent skud, der ikke volder Arenhart et eneste problem.

Den trouble-shootende thuriner forsøger med Jane Schumacher i stedet for Mulle. Ingen effekt. Kun den blot 19-årige teenager Anne Mette Hansen har pondus med to træffere på to forsøg. Imponerende - men hvor fanden bliver de andre af? Det var jo brasilianerne, der skulle være trætte - ikke tøserne fra den bredt besatte og flittigt brugte danske bænk …

Tilsæt venligst en knivspids uheld, en håndfuld deciderede fejlafleveringer og to overtal spillet lige akkurat til nul - plus et afgørende undertal, der bliver tabt med tre! Retten er uspiselig! Der er brug for både blegt og mirakler i den sidste, afgørende halve time.

Se også: Serbien blæste Polen omkuld

Meget mere tempo i de første danske angreb efter pausen. Trine Østergaard var sikkerheden selv mod Tyskland, men træffer trekantsammenføjningen spillet totalt tyndt på fløjen. Og bliver siden luret af Barbara Arenhart tre gange. Fuldstændig blank. Fire pænt store chancer.

De danske jenter er pludselig bagud med seks. Og syv! Og fem. Men man sidder aldrig med fornemmelsen af, at de norske ko-bjælder for alvor kommer op at ringe i takt med de svingende nissehuer. Det er bossanova og samba mod dansk træskovals og togtur til Vejle. Det er caipirinha mod dovent øl. Det er piratfisk mod ikke-paratfisk …

Trine Østergaard - man har altså ondt af hende - brænder igen. Maria Fisker har pludselig chancen for at forkorte til tre, men brænder på Arenhart og træværk. Men scorer så senere - og der er 10 minutter igen. Men, men, men! Hvor skal det komme fra i en kamp, hvor stort set intet har virket i længere tid ad gangen offensivt, ud over Anne Mette Hansen og Mette Gravholt?

Jan Pytlick ligner ikke en mand, der har lyst til at flå i den imaginære lynlås hele vejen rundt og slippe ud af sit kostume. Men hvis han har, kan man dæleme godt forstå det.

Søndagsmenuen står kun på bronze-kamp uden de vilde krydderier. Og brassede kartofler!

[[

Sådan spilles de afgørende kampe ved VM:

Ottendedelsfinaler 15-16/12:
Danmark-Montenegro 22-21
Frankrig-Japan 27-19
Brasilien-Holland 29-23
Sydkorea-Serbien 27-28
Tyskland-Angola 29-21
Polen-Rumænien 31-29
Ungarn-Spanien 28-21
Norge-Tjekkiet 31-21

Kvartfinaler 18/12:
Polen-Frankrig 22-21
Brasilien-Ungarn 33-31 efs.
Danmark-Tyskland 31-28
Serbien-Norge 28-25

Semifinaler 20/12:
Polen-Serbien 18-24 (6-14)
Polen: Karolina Szwed 4 (1), Iwona Niedzwiedz 2, Katarzyna Koniuszaniec 2, Patrycja Kulwinska 2, Karolina Semeniuk 2 (1), Karolina Siodmiak 1, Kinga Byzdra 1, Karolina Kudlacz 1, Alina Wojtas 1, Malgorzata Stasiak 1, Agnieszka Jochymek 1
Serbien: Andrea Lekic 8, Dragana Cvijic 5, Sanja Damnjanovic 4, Jelena Zivkovic 2, Svetlana Ognjenovic 2, Jelena Popovic 1, Jelena Eric 1, Jelena Nisavic 1
Udvisninger: Polen 2, Serbien 3
Tilskuere: 19.000

Brasilien-Danmark 27-21 (14-10)
Brasilien: Alexandra Nascimento 7 (4), Ana Rodrigues 5 (1), Daniela Piedade 4, Deonise Cavaleiro 4, Eduarda Amorim 3, Samira Rocha 2, Fabiana Diniz 1, Mayara Moura 1
Danmark: Maria Fisker 3, Anne Mette Hansen 3, Mette Gravholt 3, Kristina Kristiansen 3 (1), Susan Thorsgaard 2, Trine Østergaard 2, Louise Burgaard 2, Line Jørgensen 1, Stine Jørgensen 1, Ann Grete Nørgaard 1 (1)
Udvisninger: Brasilien 5, Danmark 2
Tilskuere: 7.000

Finale og bronzekamp 22/12
Kl. 14.30 Danmark-Polen
Kl. 17.00 Brasilien-Serbien

]]
1 af 3 Jane Schumacher sendt i gulvet. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 3 Louise Burgaard og de andre danske spillere fik tæv af Brasilien i VM-semifinalen. (Foto: Lars Poulsen)
3 af 3 Skuffelse hos Line Jørgensen og Trine Østergaard efter nederlaget. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer