Bænket Lauge er EM-klar

Rasmus Lauge følte sig ikke frisk til spilletid for Keiel, men forventer at blive klar til EM-slutrunden i januar

Rasmus Lauge forventer at være klar til EM på hjemmebane. (Foto: Rene Schütze)
Rasmus Lauge forventer at være klar til EM på hjemmebane. (Foto: Rene Schütze)

KIEL (ekstrabladet.dk) EM-spiller Rasmus Lauge nåede ikke at blive klar igen til at spille for THW Kiel 2. juledag, men det afholder ham ikke fra at møde op i morgen i EM-lejren i Herning.

Efter aftale med landstræner Ulrik Wilbek møder den tidligere Bjerringbro Silkeborg op sammen med resten af de 18 i EM-truppen.

Der er fortsat masser af tid til EM-åbningskampen mod makedonien søndag, 12. januar.

Helt nøjagtigt er der fortsat 17 dage til det går løst.

Se også: Lauge: Jeg er EM-optimist

- Jeg følte mig ikke klar, lød begrundelsen for, at Rasmus Lauge ’kun’ var på bænken som bogholder for Kiels islandske træner Alfred Gislason.

De er otte uger siden, at den elegante playmaker pådrog sig en korsbåndsskade i Oslo i forbindelse med en Golden League-kamp.

Selv om han ikke nåede at blive spilleklar for sin nye klub THW Kiel, har tyskerne givet ham grønt lys til at tage til EM i Danmark.

Se også: Julen aflyst for danske håndboldstjerner

Der blev ellers spekuleret i, om de tyske mestre som flere andre storklubber ville nedlægge forbud, men tværtimod viser THW Kiel ’mesterklasse’ i en for Rasmus Lauge svær situation.

Han kunne sammen med 10.000 tilskuere i en udsolgt Ostseehalle se mestrene spille Hans Lindberg og de øvrige Champions League-mestre fra HSV Hamburg ud af banen.

Førstnævnte fik ikke mnage afleveringer på højrefløjen, men scorede på alt fra et brændt straffe. Det blev i alt fem fuldtræffere..

Så THW Kiel kan holde EM-pause som nr. 1 i Bundesligaen og med et forbedret målregnskab.

Se også: Kiel: - Rasmus Lauge ude i ti uger

- Målene kan i sidste ende blive et point værd, siger EM-spiller rené Toft Hansen, som var en sand mur i Kiel-forsvaret.

Modstandere som Domagoj Duvnjak og Joan Canellas kunne ikke forbi den store dansker, der scorede to gange, trak tre straffekast og fik 2 x 2 minutter inden pausen.

- Jeg var under pres i 2. halvleg og kunne ikke tackle, som jeg ville, undskyldte René Toft Hansen..

0 kommentarer
Vis kommentarer