Skidt start vendt til pokaltitel

Viborg HK's Maria Fisker og Louise Burgaard byttede VM-bronzen ud med guld i pokalfinalen

FC Midtjylland var foran med 8-2, men Louise Burgaard (midten) og resten af Viborg-mandskabet fik alligevel vendt pokalfinalen til sejr. (Foto: Ernst van Norde)
FC Midtjylland var foran med 8-2, men Louise Burgaard (midten) og resten af Viborg-mandskabet fik alligevel vendt pokalfinalen til sejr. (Foto: Ernst van Norde)

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Mindre end en uge gik der, før Viborg HK’s landsholdsspillere kunne bytte VM-bronzen ud med en medalje af guld. Med en 26-21-sejr efter 10-10 ved pausen over FC Midtjylland vandt Viborg HK med VM-profilerne Louise Burgaard og Maria Fisker pokalfinalen i kvindehåndbold.

Se også: FCM-træner før pokalfinale: Viborg er klar favorit

En ellers lige pokalfinale, hvor FC Midtjylland begyndte bedst, endte med, at Viborg i de sidste minutter totalt kørte modstanderen over. Mens FC Midtjyland mentalt og fysisk drattede sammen, var Viborg-spillerne ligeså højt oppe at køre, som hovedparten af de over 2000 tilskuere i Jysk Arena i Silkeborg var.

Rikke Skov havde på forhånd proklameret, at kampen skulle vindes i forsvaret. Derfor var det paradoksalt at se, hvordan Viborg HK var ved at tabe det hele på en miserabel begyndelse i forsvaret. Gang på gang spadserede FC Midtjylland mere eller mindre igennem.

Hovsa, bagud 4-1 efter fem minutter og endnu mere hovsa, da stillingen efter bare 10 minutter var 8-2 til FC Midtjylland. Da det så værst ud, scorede Susan Thorsaard tre gange i træk fra stegen, som på det tidspunkt lignede en åben havelåge. Med til Viborgs deroute hørte også, at Rikke Skov vred om og måtte udgå til videre behandling i omklædningsrummet.

Se også: Verdens bedste Fisker: Jeg mangler julegaver!

Dog vendte hun snart tilbage til hallen, og det samme gjorde Viborg. Træner Christian Dalmose satsede dygtigt og heldigt ved at spille syv mod seks i gentagne angreb. I sig selv stærkt medvirkende til, at stillingen på kun godt et kvarter blev ændret fra 2-8 til 10-10, hvad stillingen også var ved pausen. I Viborg-målet fik Cleopatre Darleux også rigtig godt fat, efter hun havde afløst brasilianske Chana de Souza. Hun sluttede første halvleg med en redningsprocent på 62. Frustrerende for FC Midtjylland, der begyndte så godt, men som halvlegen skred frem blev mere og mere rådvilde.

Fra anden halvlegs begyndelse fik de endnu mere at forholde sig til, da Rikke Skov med en stram bandage om højre knæ vendte tilbage på bænken.

Viborg kom første gang foran ved stillingen 13-12 kort ind i anden halvleg, og derefter var der dømt tæt parløb. Dog hele tiden Viborg med en lille føring. Undervejs kom Rikke Skov tilbage i aktion, selv om hun ikke helt så ud til at være fit. I stedet var det Maria Fisker, som i første halvdel af anden halvleg tog det store slæb rent målmæssigt for Viborg.

FC Midtjylland virkede mere slidte end Viborg efterhånden, som halvlegen skred frem, og de forsvarende pokalmestre havde vanskeligt ved at finde modsvar mod Viborgs defensiv, der fungerede langt bedre end i begyndelsen.

Og på den måde endte Rikke Skov alligevel med at få ret; nøglen til sejren lå begravet i forsvaret.

Med sejren har Viborg vundet pokalturneringen tre ud af de seneste fire år.

Se også: Louise Burgaard gik solo: Jeg gad bare ikke hjem

0 kommentarer
Vis kommentarer