Wilbek må undvære sine stjerner

Håndboldspillerne Anders Eggert og Rasmus Lauge er ikke med i EM-truppen i første omgang, oplyser landstræner Ulrik Wilbek. De kan komme med senere

(Foto: Rene Schütze)
(Foto: Rene Schütze)

Håndboldspillerne Anders Eggert og Rasmus Lauge er ikke med i Danmarks EM-trup i første omgang.

Det oplyser landstræner Ulrik Wilbek fredag eftermiddag på et pressemøde i Herning to dage før åbningskampen mod Makedonien.

THW Kiel-spilleren Rasmus Lauge er fredag blevet skannet for en skade, men playmakeren er i første omgang blevet fravalgt, da han ikke har deltaget i landsholdets forberedende kampe til slutrunden.

Wilbek oplyser, at Flensburg-Handewitt-fløjen Anders Eggert fortsat døjer med en fiberskade og først ventes helt klar til kamp om en uge.

- Anders Eggert starter uden for, mens Rasmus Lauge naturligvis ikke er med, fordi han ikke har deltaget i de to seneste uger. Han er klar til at gå ind i turneringen om nødvendigt, siger Ulrik Wilbek.

- Lauge er blevet undersøgt i Kiel i dag, og han er 100 procent klarmeldt, fastslår landstræneren.

EM-truppen består af 16 spillere, men Wilbek har løbende mulighed for at sende tre spillere ind i truppen på bekostning af tre andre.

Landstræneren slår derfor fast, at Eggert og Lauge fortsat er en del af EM-truppen.

- Holdet er på 18 spillere, og alle er lige meget værd. Alle er en del af EM-projektet, siger Wilbek.

Der har den seneste uge været stor tvivl omkring Anders Eggerts deltagelse, da venstrefløjen for nylig måtte rejse hjem fra en træningsturnering i Frankrig. Til trods for flere undersøgelser har Eggert haft smerter i læggen.

Rasmus Lauge har været tvivlsom, da han siden en turnering i Norge i november har døjet med en knæskade.