Møllgaard påtager sig jokerrollen

Henrik Møllgaard er håndboldlandsholdets altmuligmand, der kan spille mange forskellige positioner

Skjerns Henrik Møllgaard er en type, der dækker flere pladser - og det kan der blive god brug for under EM-slutrunden. (Foto: Lars Poulsen)
Skjerns Henrik Møllgaard er en type, der dækker flere pladser - og det kan der blive god brug for under EM-slutrunden. (Foto: Lars Poulsen)

Han kan både spille playmaker, back og fløj, og så kan han også hjælpe til i forsvaret.

Og Henrik Møllgaard er mere eller mindre ligeglad, hvor han præcist bliver sat ind - bare han kan bruges under EM-slutrunden.

- Jeg synes, at det er sjovt at spille mange steder og vil gerne ind at bidrage, så på den måde er min rolle den samme som den også var sidste år ved VM i Spanien, siger Skjern-spilleren.

Den danske EM-defensiv hænger på ham her

Han har dog en fornemmelse af, at hans rolle som udgangspunkt bliver i defensiven som afløser i midteraksen for René Toft Hansen eller Klaus Thomsen.

- Det bliver nok primært i forsvaret og i kontrafasen, at jeg skal bruges, og måske bliver det kun i to minutter i den ene kamp, og så får jeg måske 60 minutter i en anden, siger Møllgaard.

Ingen EM-bonus til spillerne

Hans navn er også blevet nævnt i forbindelse med Anders Eggerts skade som stand-in for Casper U. Mortensen, der er den eneste deciderede venstrefløj i den nuværende 16-mandstrup.

- Jeg vil gerne spille den fløj, hvis der bliver brug for det, men så bliver det jo også i mangel af bedre. Det ville jo betyde, at vi havde haft problemer på den plads.

- Derfor håber jeg også, at min indsats på venstre fløj bliver begrænset. Men jeg tager gerne minutterne med, siger altmuligmanden fra Skjern.

Køb Ekstra Bladet søndag og få det flotte EM-magasin på 84 sider gratis med