Annonce:
Annonce:

Ingen VIP-behandling til Lazarov

Den makadonske skarpskytte Kiril Lazarov får ikke VIP-behandling, selv om han i 2012 faktisk var skyld i, at Danmark kunne vuinde EM-guld

Kiril Lazarov blev indirekte skyld i, at Danmark i 2012 fik mulighed for at vinde europamesterskabet. Men han får nu ikke særbehandling på søndag. (Foto: Lars Poulsen)
Kiril Lazarov blev indirekte skyld i, at Danmark i 2012 fik mulighed for at vinde europamesterskabet. Men han får nu ikke særbehandling på søndag. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

HERNING (Ekstra Bladet): Dansk håndbold vil altid stå i gæld til Makedoniens store stjerne Kiril Lazarov, men det betyder ikke, at den 33-årige venstrehåndsskytte fra Barcelona under EM vil blive betalt tilbage med ekstraordinær VIP-service.

Tværtimod kan skarpskytten se frem til en anden mere rå behandling.

Kiril Lazarov er spilleren, som Makedonien vil stå og falde med lige som under sidste EM i Serbien, hvor skarpskytten i jagten på mål nr. 14 med syv sekunder før tid skød sig ind i historien med en afbrænder på Niklas Landins fod.

Riposten endte via René Toft Hansen og Mikkel Hansen hos Hans Lindberg, hvis sejrsmål i sidste sekund blev til ’Miraklet i Beograd’ og til slut med EM-guld.

Annonce:

- Jeg vil ikke kalde ham idiot, for det er han bestemt ikke, men det var nok ikke lige et af de største moments i hans liv. Men altså… Sådan nogle ting kan jo ske for hvem som helst. Men det var da dejligt, han skød den dag, siger Mikkel Hansen om kollegaen og skuddet i Beograd.

Eggerts afløser: Det er jo så sprødt

Når taktikken skal planlægges, vil Kiril Lazarov blive et varmt emne, fordi denne er ekstrem dygtig til både at skyde uden om paraderne men også til at finde stregen.

- Han er svær at dække op, men vi skal først se, hvad han har tænkt sig, inden vi kommer med et modtræk, mener landstræner Ulrik Wilbek.

Det kunne ifølge den nye forsvarschef Réne Toft Hansen være, at Kiril Lazarov blev presset til at skyde lidt længere ude fra end normalt.

- I hvert fald skal vi gå hårdt til ham, siger Réne Toft Hansen, der har ansvaret for, at målmand Niklas Landin får de bedste arbejdsbetingelser.

Møllgaard påtager sig jokerrollen

Det er ikke sådan, at tanken om at møde Kiril Lazarov gør målmanden søvnløs.

Annonce:

- Han må gerne score 10 mål på 11 forsøg, hvis vi til gengæld kan holde de andre nede på under 10 mål. Samtidigt vil jeg have lov at snuppe det sidste skud, siger Niklas Landin, der håber, at Kiril Lazarovs holdkammerat, Jesper Nøddesbo har nogle gode tips.

- Kiril Lazarov er eksempelvis forbavsende god til at finde mig på stregen, siger Jesper Nøddesbo.

Makedonien er også Boris Ristovski i målet, men den 31-årige sidstemand er lidt rusten på grund af manglende spilletid i Bundesligaen, da Gummersbach til denne sæson har hentet den tyske landsholdsmålmand Carsten Lichtlein.

Den danske EM-defensiv hænger på ham her

Den nationaliserede Nemanja Pribak er ikke spilleberettiget fra starten på EM, da serberen spillede en VM-kamp i Malmö 16. januar 2011 mod Australien. Da der findes en tre års-regel, må Makedonien vente med at bruge erstatningen for den skadede playmaker Naumche Mojsovski.

Stregspiller Stojanche Stoilov er en voksen herre på 110 kg, og det er normalt ikke danskernes livret at tumle med så mange kg.

Køb Ekstra Bladet søndag og få det flotte EM-magasin på 84 sider gratis med

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: