Kroatiske medaljeaspiranter viste skræmmende styrke

De kroatiske verdensstjerner var Hviderusland overlegne, da de her til aften startede deres EM kampagne med en storsejr på 33-22-sejr

Kroaterne blæste hviderusserne ud af Brøndby Hallen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kroaterne blæste hviderusserne ud af Brøndby Hallen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det var en indledning præget af tekniske fejl og fremragende målmandsredninger i begge ender af banen.

Flere oplagte målchancer blev brændt i begge ender, før Hviderusland fik hul på målbylden og indledningsvist kom foran 2-0.

De kroatiske storspillere virkede indledningsvis en anelse nervøse på Brøndby Hallens blå-gule gulv, og på sidelinjen var det en tydeligt irriteret kroatisk træner, der de første syv minutter kunne se sit mandskab brænde den ene chance efter den anden.

Først efter syv minutter og ti sekunder lykkedes det kroaternes superstjerne, Domagoj Duvnjak, at banke en scoring ind for favoritterne mod de undertippede Hviderussere.

EM 2014: - Problemer på playmaker-pladsen

Efter de syv scoringsløse minutter to det kroatiske bolværk Mirko Alilovic over. Den kroatiske keeper pillede den ene oplagte scoringsmulighed efter den anden.

De mange pragtredninger betød, at kroaterne hurtigt fik konsolideret en sikker firemålsføring, og kroaterne kunne gå til pause med en komfortabel 16-11-føring.

Eneste hviderussiske lyspunkt i første halvleg var Barys Pukhouski, der med fire mål og flere assists forsøgte at holde de undertippede hviderussere inde i kampen.

I anden halvleg skruede Kroatien voldsomt op for hastigheden.

Se Søndergaard jr. holde legestue med far i Boxen

Især Duvnjak viste kampen igennem, hvorfor han i 2009 blev handlet som den dyreste håndboldspiller nogensinde, da han skiftede fra RK Zagreb til Hans Lindbergs HSV Hamburg for 17 millioner kroner.

Med sine knivskarpe afleveringer og hurtige mand mod mand-udfordringer rev han gang på gang det hviderussiske forsvar i småstykker.

Det samme kunne man sige om de hvideruslands trøjer, der til slut i kampen hang i laser efter at have været en tur igennem den velsmurte kroatisk angrebs- og forsvarsmaskine, der aldrig for alvor blev presset af de hviderussiske udfordrer.

Østrigsk stjerne: Jeg vil aldrig gå efter Landin

Derved kunne Domagoj Duvnjak, Igor Vori og resten af de kroatiske stjerner starte turneringen med en knusende 33-22-sejr.

På onsdag finder de næste kampe i Gruppe D sted, når Kroatien møder Montenegro og Hviderusland tager imod Sverige.