Sverige smadrede Montenegro

De svenske talenter smadrede Montenegro 28-21 i deres første kamp ved EM

Andreas Nilsson og de øvrige svenskere kom godt fra start i EM med en sikker sejr over Montenegro. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Andreas Nilsson og de øvrige svenskere kom godt fra start i EM med en sikker sejr over Montenegro. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

BRØNDBY(Ekstra Bladet): Det var ikke mange chancer, balkankrigerne fra Montenegro fik, da de mandag aften gæstede den svenske ’hjemmebane’ i Brøndby ved EM i herrehåndbold.

Indledningsvist var de montenegrinske fightere ellers godt med, men overbevisende spil af svenske Kim Ekdahl du Rietz fra det tyske storhold Rhein-Neckar Löwen ville det anderledes, og med gode aktioner i forsvaret samt sublimt angrebsspil var han arkitekten bag en svensk pauseføring på 18-13.

Topscoreren: Det eksploderede i min krop

Kun en bemærkelsesværdig scoring fra Montenegros målmand Rade Mijatovic i slutningen af første halvleg var det eneste lyspunkt i en ellers middelmådig halvleg fra de rødklædte fra Montenegro, der slukørede måtte gå til pause bagud med fem.

Lydkulissen i Brøndbyhallen fejlede ikke noget, og båret af de mere end 1500 svenske tilskuere kunne de langhårede svenskere i midt i anden halvleg øge føringen til 22-15 i blågult favør.

Kroatiske medaljeaspiranter viste skræmmende styrke

I sær de to svenskere fra Aalborg Håndbold og KIF København, Johan Jakobsson og Lukas Karlsson, skinnede igennem i anden halvleg og svenskerne kunne ved kampens afslutning gå fra banen med en sejr på 28-21.