Ekspert: Landin med i eksklusiv klub

Niklas Landin danner klub med tre stjernekeepere, mener tidligere landsholdsmålmand

Niklas Landin i aktion for Danmark mod Makedonien søndag. (Foto: Lars Poulsen)
Niklas Landin i aktion for Danmark mod Makedonien søndag. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Med en redningsprocent på 46 søndag aften mod Makedonien viste Niklas Landin, at han igen hiver et niveau frem, der kan kaldes verdensklasse.

Og det er ikke tilfældigt, siger den tidligere landsholdsmålmand Peter Nørklit, der er Ekstra Bladets ekspert-kommentator under EM-slutrunden.

Landin tilhører det allerfineste selskab i verden, når det drejer sig om håndboldmålmænd.

Verdensstjerne helt fra snøvsen

- Jeg vil sige, at der er fire, der skiller sig ud lige nu. Det er Omeyer, Sterbik, Stanic og Landin, siger Nørklit til Ekstra Bladet.

- Desværre er Sterbik og Omeyer skadede under EM. Men se Stanic. I den første kamp for Serbien har han en redningsprocent på 49. Det er jo helt vildt, siger Nørklit.Arpad Sterbik. (Foto: Lars Poulsen)
Arpad Sterbik. (Foto: Lars Poulsen)
-

Har man stået på 35 procent har det været ok. Det er middel. Over 40 procent er ud over det sædvanlige. Absolut topklasse, siger Nørklit.

Han ærgrer sig meget over afbuddet fra Sterbik. Omeyer er i den franske trup men først lige klarmeldt efter skade, og det er tvivlsomt, om han spiller.

- Omeyer er på sit topniveau verdens bedste. Sterbik er også helt oppe i verdensklasse. Desværre er han heller ikke med. Stanic er også virkelig dygtig. Det har han vist i mange år, og det er ganske sigende, at Metalurg først blev et kendt hold, da man hentede ham. Og så er der Niklas, siger Nørklit.

Vi taber aldrig til Østrig...næsten

Både Thierry Omeyer og Arpad Sterbik er i øvrigt blevet kåret som årets spiller i verden.

Under kvartetten ligger flere virkelig gode målmænd med Kasper Hvidt i spidsen.

Ren verdensklasse af Hvidt
- Han leverer jo også nogle kampe, hvor det er ren verdensklasse, siger Nørklit og hiver Champions League-kampen mod Vive Targi Kielce fra Polen i efteråret op af tasken.

- Det var helt fantastisk, hvad han lavede i den kamp. Ren verdensklasse, siger Nørklit, der spillede på landsholdet med Hvidt i ’gamle dag’ i halvfemserne.

De spanske verdensmestres ømme punkt i år er målmandsposten med Sterbiks afbud. Det kunne ses i den første kamp, som Spanien vandt uden større problemer over Ungarn. Men boldene susede om ørerne på målmændene. Heriblandt førstevalget José Manuel Sierra.

Fem grunde til at vi banker Østrig

- Sierra gør det fint i Paris (som holdkammerat med Mikkel Hansen, red.). Og på sin vis har han haft kampe, hvor han er god. Men han er langt fra både Sterbik og José Hombrados. De er en klasse bedre, siger Nørklit og afviser, at folk som Alilovic i Kroatien samt eksempelvis svenskernes Mattias Svensson og Johan Sjöstrand har noget at gøre oppe blandt de bedste i verden.

- De ligger også lige niveauet under, siger han.

Toft opfordrer: Tilskuerne kan presse endnu mere

Om Landin fortsætter sit tårnhøje niveau kan du se i aftenens kamp mod Østrig, der begynder kl. 20.30 og vises på TV 2. Du kan desuden følge den minut for minut her på sitet.