Island satsede forgæves

Islændingene kunne ikke hive sejren hjem mod Ungarn

Ungarn jublede, mens Island græmmede sig efter 27-27 i nervepirrende kamp i Aalborg.

Ni sekunder før tid kunne Máte Lékai udligne for Ungarn, så det ungarske mandskab kan selv afgøre sin EM-skæbne mod Norge.

Derimod kan island føle sig sikre på mellemrunden foreløbig tre point på kontoen.

Mensah skal skyde alpehuen af Østrig

Samtidigt med udligningen røg Islands store spiller Aron Palmarsson ud, så den tidligere Skjern-træner Aron Kristjansson satsede til slut med at hive målmand Aron Rafn Edvarsson ud og lade GOG’s Snorri Gudjonsson være ekstra markspiller.

Men det sidste skud fra den tidligere tidligere GOG-spiller Asgeir Örn Hallgrimsson endte i de ungarske parader og udenfor banen, så Ungarn fik ikke chancen for at sende bolden af sted mod et tomt mål.

TV: Dansk profil giver Østrig fingeren

Den tilbagevendte Aron Palmarsson fik undervejs fyret flere gode knaldperler af sted og det var bl. a. takket været ham, at Island kom igennem forskellige kriser.

Midt i 1. halvleg så ellers slemt ud, men med en god slutspurt på 1. halvleg kom Island tilbage i opgøret.

Ekspert: Landin med i eksklusiv klub

Træner Aron Kristjansson blev f. eks. tvunget til at udskifte den skadede højrefløj Thorir Olafsson.

Det var på grund af manglende redninger, at Björgvin Pall Gustavsson, Bergischer, Tyskland blev erstattet Aron Rafn Edvarsson, Guif, Sverige i målet, hvilket var medvirkende til, at Island fik kontakt igen efter at have nede med tre mål.

TV: Karl får sin fødselsdagsgave i Boxen i aften

Siden holdt den indskiftede målmand stilen med flere vigtige redninger.

Hos Ungarn var den tidligere Viborg-spiller Gabor Csaszar ikke så dominerende som normalt, så denne har ikke været i stand til at træde i stedet for den skadede stjerne Laszlo Nagy