Annonce:
Annonce:

Se regnestykket: Derfor er Tjekkiet-kampen vigtig

Danmark har allerede vundet puljen, men der er alligevel meget på spil mod Tjekkiet torsdag aften

Dansk jubel efter sejren mod Østrig - det vil vi også gerne se på torsdag (Foto: Lars Poulsen)
Dansk jubel efter sejren mod Østrig - det vil vi også gerne se på torsdag (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

Danmark er sikker på at vinde puljen, men er ikke sikker på at få maksimumpoint med videre til mellemrunde. Og det vil vi helst.

Det hele havde set meget mere simpelt ud, hvis bare makedonerne havde gjort deres 'pligt' over for det land, der lige nu lægger land til EM-slutrunden. En makedonsk sejr over Tjekkiet efterfulgt af Mikkel Hansens ... undskyld, Danmarks alpeopvisning mod Østrig havde givet Danmark både puljesejr og maksikumpoint i det næste puljespil.

Nu spillede Makedonien og Tjekkiet uafgjort (24-24), og så skal vi pludselig ud og spille om det hele på torsdag, når tjekkerne med den stigende formkurve og kniven på struben banker på i Boxen.

Her er grunden.

Tre hold går videre fra hver af de indlende puljer. Man kan maksimalt få fire point med til mellemrunden. Ens point bliver beregnet ud fra, hvordan det er gået mod de hold fra ens egen pulje, der også går videre.

Annonce:

Lige nu er stillingen sådan, at Danmark fører med fire point, Østrig har to, mens Makedonien og Tjekkiet har et. Makedoniens målscore er to mål bedre end tjekkernes, og dermed ville Danmark gå videre med fire point, som det ser ud nu, da vi har slået både Østrig og Makedonien.

Regnestykket
Vinder Danmark over Tjekkiet er sagen også klar. Så har vi fire point med.

Spiller vi uafgjort, er vi afhængige af, at Makedonien spiller uafgjort eller slår Østrig, så tjekkerne ikke overhaler makedonerne. Taber Makedonien får vi kun tre point med videre ved dansk uafgjort.

Skulle det utænkelige ske, at Danmark taber til gruppens pt dårligste mandskab, kan vi ikke længere få maksimumpoint med videre. Et nederlag vil ligegyldigt resultatet i den anden kamp sende tjekkerne videre, og dermed får Danmark kun to point videre til mellemrunden.

I mellemrunderne gives der semifinalebilletter til de to bedst placerede nationer, hvorfor det selvfølgelig ville være lækkert med fire point at starte med for de danske håndboldhelte.

Annonce:

Da Danmark i 2012 vandt EM, havde vi 0 point med videre til mellemrunden. Her krævede det derfor mirakler for, at vi kunne gå videre. Danmark gjorde rent bord med tre sejre og med bla polsk hjælp lykkedes det mirakuløst nok at gå videre. Vi tager gerne imod lidt mindre spænding i forsvaret af den titel.

I mellemrunden bliver Danmarks pulje parret med Spanien, Island, Norge og Ungarns pulje. Spanien og Island er sikre på at gå videre inden sidste runde. Du kan se stillingerne her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: