Verdensstjerne roser Lindbergs straffekast

Hans Lindbergs holdkammerat i Hamburg Domagoj Duvnjak tror på danskerens straffekastevner forud for Danmarks kamp i aften mod Tjekkiet

Kroatiens største stjerne, Domagoj Duvnjak, tror på, at Hans Lindberg nok skal komme ud af scoringskrisen (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kroatiens største stjerne, Domagoj Duvnjak, tror på, at Hans Lindberg nok skal komme ud af scoringskrisen (Foto: Tariq Mikkel Khan)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Til træning og fra den tyske Bundesliga har den kroatiske verdensstjerne, Domagoj Duvnjak, set, hvordan den finurlige danske fløj Hans Lindberg med skruebolde, lobs og trickskud har gjort målmændene i den tyske bundesliga mere end almindeligt rundtossede.

Men i EM turneringen har Kong Hans haft en forfærdelig start fra 7-meterstregen. Tre brændt på tre forsøg er det blevet til. En statistik der har skuffet flere eksperter og ikke mindst hovedpersonen selv.

Men på trods af de sløje straffekast indtil nu er kroatiens ubestridt største stjerne stadig imponeret over Lindbergs straffekast kvaliteter.

TV: Fabelagtige Mikkel skyder sig til fartbøde

- Han har en fantastisk straffekastskytte, konstaterer Duvnjak, da Ekstra Bladet spørger ind til holdkammeratens deroute.

Holdkammeraten fra klubholdet i Hamburg er dog overbevist om, at Lindberg nok skal få tur i straffekastene igen.

- Hans er en maskine. Han er professionel, og han er helt klar over, hvad der kræves af ham, og hvad hans egne kvaliteter er, siger Domagoj Duvnjak.

Netop professionalismen kan blive afgørende for Lindberg, for presset på den lille dansker er ikke blevet mindre efter den danske landstræner Ulrik Wilbek var ude at kommentere på de brændte straffekast.

Wilbek har luret Tjekkiet: Her er de svage

- Hans skal score på det næste straffekast. Han har ikke scoret endnu, så vi satser på, at han scorer på det næste. Og det tror jeg også, at han gør, sagde Ulrik Wilbek ifølge Ritzau onsdag.

Samtidig 'truede' landstræneren med at det er højrefløjens sidste chancer i denne turnering, hvis ikke en anden skal overtage straffekastene permanent.

Domagoj Duvnjak ærgrer sig på Hans Lindbergs vegne, over de brændte straffekast.

- Det er selvfølgeligt ærgerligt for Hans Lindberg, at han har brændt så mange straffekast, og jeg håber for ham, han får gang i det igen, siger Duvnjak.

Rasmus Lauge: Jeg er i en svær situation