Hjælp Mikkel: Gør ham til verdens bedste!

IHF's afstemning er ved at lukke. Skynd dig, hvis du skal stemme på verdens bedste håndboldspiller

Hansen i gennembrud mod Østrig forleden. (Foto: Lars Poulsen)
Hansen i gennembrud mod Østrig forleden. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Fredag er der deadline.

Her stopper det internationale håndboldforbunds afstemning om, hvem der skal kåres som verdens bedste håndboldspiller anno 2013.

Fem spillere er på valg.

Stem her

Kroatiske Domagoj Duvnjak, det spanske plankeværk Arpad Sterbik, vinderen fra 2010, Filip Jicha, Tjekkiet, verdens bedste anno 2012, Daniel Narcisse fra Frankrig, og Mikkel Hansen, Danmark, der som bekendt rendte med titlen i 2011.

Fem navne, der må få alverdens trænere til at slikke sig om munden.

Stem her

Fire af dem gør sig for tiden til i Danmark under EM-slutrunden. Jicha og Hansen tørner sågar sammen i aftenens kamp i Herning, mens Sterbik, der vandt titlen i 2006, plejer en skade hjemme i Spanien.

Ekstra Bladet fangede Duvnjak i Brøndby, hvor Kroatien spiller sine kampe. Men bagspilleren er ikke meget for at tale om det.

- Håndbold er et holdspil. Det handler ikke de enkelte præstationer men hele holdet, når man skal vinde kampe i denne sport. Det handler ikke om hvorvidt Domagoj Duvnjak eller Igor Vori er verdens bedste spiller, men om det kroatiske hold, siger han.

- Men er du den bedste spiller i verden?

Det er et svært spørgsmål. Der er mange gode spillere, griner den unge stjerne, der ved denne slutrunde for alvor er ved at træde ud af den tidligere store stjerne Ivano Balic’ skygge.

Ret skal være ret. Du kan også stemme på årets kvindelige spiller i verden. Vi tillader os at nedprioritere den en smule, fordi der ikke er danskere med.

De fem nominerede er nordmændene Katrine Lund-Haraldsen og Heidi Løke, ungarske Anita Görbicz, Serbiens Andrea Lekic og Katarina Bulatovic fra Montenegro.