Svensk optimisme: Vi kan nå til Herning

På trods af det svenske nederlag til de kroatiske favoritter, tror det blå-gule broderfolk stadig på en semifinale i Herning

Den svenske playmaker Lukas Karlsson er overbevist om, at Sverige trods nederlag til Kroatien kan spille sig i en EM-semifinale. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Den svenske playmaker Lukas Karlsson er overbevist om, at Sverige trods nederlag til Kroatien kan spille sig i en EM-semifinale. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Foran en fyldt Brøndby Hallen tabte svenskerne fredag aften med en enkelt pind efter flere gange at have været foran de kroatiske favoritter.

Derfor var også en flok skuffede svenske spillere, der mødte pressen efter 25-24-nederlaget.

- Det er utrolig skuffende, at vi ikke får et enkelt point med fra kampen. Vi følger godt med dem i hele første halvleg og kæmper røven ud af bukserne, lyder det fra KIF Kolding København-spilleren Lukas Karlsson

Skråsikker kroatisk keeper: Vi er farlige

Selv om svenskerne nu går over i mellemrunden med kun to point, og vejen er dermed blevet noget mere besværlig mod semifinalerne. Alligevel tror den svenske playmaker stadig på de svenske muligheder.

- Vi kan stadig gå i semifinalen. Vi beviser til aften, at vi har niveauet til at spille op mod verdens allerbedste. Havde marginalerne været på vores side, havde vi vundet, siger Karlsson.

Han peger desuden på, at svenskerne skal reducere antallet af minutter, hvor de spiller dårligt for at nå semifinalerne.

Drama i Brøndby: Kroatien basker Sverige

Også Jonas Larholm tror stadig på de svenske semifinalemuligheder.

- Vi kommer bagud med to-tre mål i slutningen af anden halvleg, og så må vi satse lidt ved at spille 5-1-forsvar. Det lykkedes faktisk meget godt, men vores angrebsspil skal blive bedre i de kommende kampe, hvis vi skal have en chance mod Serbien og Frankrig, lyder det fra en tydeligt skuffet Jonas Larholm, der tidligere har spillet i Aalborg Håndbold.

NU kommer Anders Eggert!

I mellemrunden skal Sverige møde Frankrig, Polen og Serbien. For selv at afgøre, om svenskerne skal i semifinalen, skal de vinde alle kampene i mellemrunden.