Annonce:
Annonce:

Danske EM-profiler: Vi er ikke duksedrenge

Michael V. Knudsen og René Toft Hansen er enige om, at svinske tacklinger er en sjældenhed i moderne håndbold

Rivaler i Bundesligaen for Flensburg-Handewitt og Kiel - kollegaer på landsholdet. Michael V. Knudsen og René Toft Hansen i kamp mod Tjekkiet torsdag. (Foto: Lars Poulsen)
Rivaler i Bundesligaen for Flensburg-Handewitt og Kiel - kollegaer på landsholdet. Michael V. Knudsen og René Toft Hansen i kamp mod Tjekkiet torsdag. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

HERNING (Ekstra Bladet): Billedet af Michael V. Knudsen med et blåt øje er noget, de fleste danske håndboldfans kan huske at have set. Ikke få gange er stregspilleren rendt ind i en albue i det benhårde spil. Og det koster nogle tæsk.

Kollegaen på landsholdet og rivalen i Kiel, René Toft Hansen, har prøvet at lande på maven og få en modspillers knæ lige ned i ryggen.

Det er med andre ord ikke for tøsedrenge at være stregspiller i international tophåndbold.

Ikke beskidt
Høje albuer er hverdag i såvel Bundesligaen som til EM. Men feje tricks og deciderede svinestreger er der langt imellem.

Det fortæller de to verdensstjerner til Ekstra Bladet dagen før mødet med Spanien ved EM.

– Der er meget fysik. Det er ikke beskidte tricks. Det er hårdt spil. Megen skubben og positionskamp.

Annonce:

– Man vil gerne stå rigtigt til screeninger og for sine medspillere. Der er naturligvis nogle, der er hårdere end andre, men sådan er det altid. Jeg oplever egentlig ikke beskidte tricks så tit, siger Knudsen.

– Altså... Vi er jo ikke duksedrenge. Vi spiller hårdt, men eftertacklinger er ikke noget, vi gør i. Vi river højst lidt i trøjerne, siger Toft.

Så vanvittigt kan en kamp også slutteNøddesbo-ven: Sådan tackler han 'fyringen'

Knudsen: – Det gælder om at være smart jo. Selvfølgelig skal man spille hårdt og gå til grænsen. Men det er vigtigt, at man finder ud af dommernes linje –og så følger den. Du bliver straffet, hvis du træder over. Og det gavner jo ikke ligefrem holdet, siger han.

– De (dommerne, red.) er gode til at lægge en linje, og man straffes, hvis man er et svin. Rygtet spredes hurtigt blandt dommerne, hvis man laver nogle aktioner, siger Michael V. Knudsen.

– Ja, det gælder om at holde hovedet koldt, siger Toft og medgiver, at det da indimellem sker, at han bliver nevet af en modstander.

– Det er nærmest tøsetricks... Men sådan er det bare, siger han.

Man skal spille hårdt

Er der gentlemanship i håndbold?

Annonce:

– Det synes jeg helt sikkert. I hvert fald blandt topholdene. Her er det sjældent, man ser det. Folk kender gamet og ved, hvad det kræver for at være med på øverste niveau, siger Toft.

– Det er kontaktsport. Et fysisk spil, der kræver en del af os på stregen. Det handler om at få plads og overtaget på modstanderen. En back ville nok være lidt hurtigere og mere øm, hvis han kom derind, siger Knudsen og bakkes op af René Toft.

– Lige pludselig kommer der en høj albue. Men det er ikke noget, man gør med vilje. Det kan være for at få plads. Det er noget, vi begge har prøvet.

Mikkel H. kender spansk keeper: Det bliver underligtEggert tilbage: Her er mine straffehemmeligheder

– Man skal spille hårdt, men fair. Jeg har enorm respekt for de spillere, der uge efter uge leverer store præstationer. Typer som man kan snakke med og som rejser sig, selv om de bliver hårdt tacklet. De har en positiv indstilling. Man giver på munden, men tager også imod uden at brokke sig.

Er du ikke også selv sådan en type?

– Jo. Det er nok også derfor, jeg siger og tænker sådan.

– At man kan give og tage imod. Den måde er for mig en stor sportsmand.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: