Kom så: Spanien skal skriges ud af Boxen!

En vestjysk, verbal kuling, der blæser gæsternes midterskilning ud af kurs. Sådan skal opbakningen til håndboldheltene være i aften i Boxen

Et markant bedre forsvar.

Og Niklas Landin tilbage på toppen af ydeevnen.

Det er den korte version af kravene til Wilbek-drengene i aftenens thriller mod spanierne. Sker det ikke – jamen, så kan europamestrene næppe nedlægge verdensmestrene.

Under de indledende øvelser har landstræneren ledt og ledt efter de rigtige opstillinger. Har ’Guldrik’ så fundet den? Forhåbentlig. Der er nemlig ingen tvivl om, at duoen René Toft Hansen og Henrik Møllgaard har fungeret bedst centralt som myndige og kyndige udsmidere, når gæsterne er kommet for tæt på.

Så vanvittigt kan en kamp også slutteDanske EM-profiler: Vi er ikke duksedrenge

Det er primært dem, der med skiftende makkere på back-positionerne skal etablere og dirigere et troværdigt forsvar. Det kan betyde, at uundværlige Tonser-Toft må spille hele kampen. Men det magter han også, hvis træfsikre Michael V. Knudsen i klar formfremgang periodevis overtager angrebspositionen på stregen.

Lige så vigtigt: I aftenens ultimative VM-revanche skal Danmark være herre i eget hus. Det er NU, hjemmebanefordelen i Boxen for alvor skal udmønte sig i en vestjysk, verbal kuling, der blæser gæsternes midterskilning ud af kurs.

I går appellerede Wilbek om endnu mere massiv støtte. Fuldt forståeligt. Han ved jo alt om, hvad hans egne er oppe imod, når de spiller foran 14.000 tilskuere på udebane.

Her til lands hylder vi anstændighed og fairness. Sådan skal det stadig være. Selvfølgelig. Men inden for rammerne af det acceptable –ja, faktisk helt normale –kan publikum sagtens i endnu højere grad spille med og muligvis få det afgørende ord, når de sidste procenter i dansk favør skal fremtrylles. Via pres på modstandere og dommerne.

Gi’ den fuld gas i Stemme-Boxen, folkens!

Håndboldherrerne har plads til en EM-svipser

Gysertimen er ikke altafgørende. Uanset udfaldet vil det stadig være overraskende, hvis ikke både Danmark og Spanien ryger i semifinalen. Meeen... Hvis de rød-hvide taber til netop den nation, der sidste år lammetævede dem med 16 mål, vil det uundgåeligt give et gevaldigt hak i selvforståelsen før fortsættelsen.

Derfor skal 14.020 danskere, inklusive truppen og officials, mere end nogen sinde stå sammen i et inferno af en lydkulisse, der giver udsving på Richter-skalaen helt nede i det spanske.

Lad klokken snart blive 20.30!