Annonce:
Annonce:

Sverige smed syvmåls føring mod Rusland

De svenske spillere må stå noget uforstående tilbage, da det her til aften lykkedes dem at smide en syv-målsføring til Rusland på en halvleg. Alligevel var det svenskerne der trak det længste strå og vandt med 29-27

Annonce:
Følg Håndbold

AARHUS (Ekstra Bladet): Sverige havde kniven for struben, da de hertil aften mødte Rusland i mellemrunden ved EM.

De to hold, der begge havde to point med til mellemrunden fra de indledende puljer, var tvunget til at vinde, hvis de ville holde liv i EM-drømmene.

Svenskerne var på forhånd spået til at gå i mellemrunden med to point efter de i den indledende gruppe sluttede efter de kroatiske medaljefavoritter.

Russerne derimod var der ikke mange, der før slutrunden, havde levnet de store chancer ved turneringen. I pulje med Frankrig, Polen og Serbien lignede det da også på papiret et sikkert russisk exit fra turneringen. Men en overraskende sejr over Serbien i sidste spillerunde i gruppespillet sendte russerne i mellemrunden med to point.

Mensah: Jeg er jo den eneste rigtige sorteper

I kampens indledning var der stor tænding fra begge mandsskaber, og på tilskuerpladserne kunne man tydeligt mærke vigtigheden af opgøret.

Annonce:

Det gav sig til udtryk på banen, da det allerede i kampens spæde start kunne være blevet til et direkte rødt kort til russernes Dimitri Zhitnikov, der med en voldsom skuldertackling direkte i ansigtet på Mattias Zachrisson sendte svenskeren i gulvet.

Fløjspilleren kom dog hurtigt på benene igen og kunne se sin holdkammerat Johan Jakobsson fra Aalborg Håndbold fyre den ene scoring ind efter den anden i første halvleg. Og med 17 minutter spillet trak svenskerne fra, da Jonas Källmann scorede til 11-8 i svensk favør.

EM: Vanvidsafslutning gav polsk sejr

Også i det svenske mål var der stor spil i første halvdel af kampen.

Johan Sjöstrand stemplede for alvor ind i turneringen med flere flotte redninger på hundredeprocentschancer og sammen med målmandskollegaen Mattias Andersson, begynder den svenske sidste skanse at se uhyggelig skræmmende ud.

De stærke angrebs- og forsvarspræstationer betød, at svenskerne kunne gå til pause foran med syv. 20-13.

Derfor var det også en flok svenske spillere i hopla, der kom ud fra omklædningsrummet. Men det svenske smil skulle hurtigt stivne.

I starten af anden halvleg slækkede svenskerne noget på speederen.

Annonce:

Det betød at russerne stille og roligt åd af den svenske føring.

Mikkel om dommerne: Vi ryger ud for at puste på fløjene

I sær Konstantin Igropulo gjorde sit for at holde russerne inde i kampen, og med flere gode aktioner reducerede han i starten af halvlegen den svenske føring til 20-23 med sin 10. scoring i opgøret.

De svenske frustrationer over den stadig skrumpende føring blev ikke mindre, da Aleksei Poliakov scorede til 24-25 næsten samtidig med, at Nicklas Ekberg brændte et straffekast for svenskerne.

Da russerne scorede til 26-25 var den svenske nedsmeltning total. Med blot femscoringer i de første 24 minutter var modløsheden ikke til at tage fejl af i de svenske spilleres ansigter.Situationen blev ikke bedre, da den svenske anfører Tobias Karlsson med sin tredje tominutters udvisning for anden kamp i streg måtte forlade banen med et rødt kort.

Men med en mand i undertal mandede svensken sig op og fik først udlignet til 26-26 og dernæst scoret til 27-26.

Annonce:

Kampens afslutning blev dermed en sand gyser. Med 40 sekunder igen kunne Frederik Petersson afgøre kampen og score til 27-29.

Dermed kan vi så småt begynde at drømme om en dansk-svensk semifinale i Herning på fredag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: