Annonce:
Annonce:

Wilbek vil spare nøglespillere

Danmark har nu fire dage til næste vigtige kamp - EM-semifinalen. Landstræneren sparer spillere mod Island

Annonce:
Følg Håndbold

Mikkel Hansen er et godt bud. René Toft ditto. Niklas Landin lige så.

Men landstræner Ulrik Wilbek vil ikke sætte navne på, hvem det er, han vil spare mod Island på onsdag i en for Danmark betydningsløs kamp ved EM i håndbold.

Mandagens 28-24-sejr over Ungarn sikrede danskerne førstepladsen i mellemrunden og en semifinalebillet, hvorfor resultatet mod Island kun har kosmetisk betydning.

Af den grund vil Wilbek spare nøglespillere.

- Vi skal bruge den kamp til at spare nogle af de spillere, vi ved, vi trækker store veksler på - men også på at få andre i gang, siger Wilbek.

Han ser det som en ubetinget fordel at være semifinaleklar allerede nu.

- Ja, det synes jeg, det er, for der er spillere, der nemt bliver slidt i sådan nogle hårde kampe. Alle kampe hidtil har været forholdsvis lige, og selv om vi har haft kontrol i dem alle, har vi ikke kunnet slappe af i nogen af dem.

Annonce:

Dermed har Danmark fra nu og frem til fredag en stor fordel i Wilbeks øjne i forhold til eksempelvis Kroatien, der ligner Danmarks modstander i semifinalen.

Kroaterne skal spille kampe både tirsdag og onsdag, mens Wilbeks tropper kun skal spille onsdag, hvor danskerne altså oven i købet kan tage det lidt mere roligt, fordi der ikke er noget på spil.

- Det er en fordel, hvis vi skal møde Kroatien. De bruger de samme spillere hele tiden og skal oven i købet spille to dage i træk, og så er det alt andet lige en fordel for os at have friske nøglespillere.

- Vi har nu mulighed for at restituere over en længere periode end de andre, siger han.

Og den mulighed bekommer landstræneren vel, for han så mandag sine spillere være mærket af kampen mod spanierne i lørdags.

Landstræneren tør godt love et højere niveau, når medaljerne skal fordeles end det, Boxens 14.000 tilskuere var vidner til mod Ungarn.

Annonce:

- Når vi kan vinde sådan en kamp forholdsvis sikkert, er det godt nok. Og vi kommer til at spille bedre i semifinalen og i placeringskampen (finale eller bronzekamp på søndag, red.), siger Ulrik Wilbek.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: