Annonce:
Annonce:

Se dommen over Danmarks mulige semi-modstandere

Danmark er i semifinalen efter sejren over Ungarn. Her giver vi et tjek på Danmarks mulige modstandere

Vi kommer formentlig til at stå over for enten Nikola Karabatic eller Domagoj Duvnjak i semifinalen (Foto: Jens Dresling)
Vi kommer formentlig til at stå over for enten Nikola Karabatic eller Domagoj Duvnjak i semifinalen (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Håndbold

HERNING (Ekstra Bladet): Danmark har vundet sin mellemrunde og skal fredag spille semifinale mod toeren i den anden mellemrunde. I skrivende stund kæmper fire lande om at blive Danmarks modstander. Vi vurderer her de fire scenarier i den sandsynlige rækkefølge

Frankrig
Matchfixing-affæren er fortid.

Verdens bedste Nikola Karabatic spiller efter et par år i bad standing igen med kæmpe overskud og har af samme grund lagt de kedelige attituder bag sig.

Der er ikke mere brok, og den nye Barcelona-spiller kan sagtens være ham, som genrejser Frankrig efter et sløjt VM i Spanien i kølvandet på OL-guldet i London.

Det er de velkendte navne, som franskmændene satser på.

Forleden meldte målmand Thierry Omeyer sig langt om længe klar til at passe målet.

Annonce:

Spillerne hedder fortsat Narcisse, Abalo, Fernandez, Guigou med den undtagelse, at forsvarsklippen Didier Dinart ikke længere deler tæsk ud i forsvar, men ’guldkorn’ fra bænken som forsvarstræner.

Sådan er det gået på det seneste: For nogle uger siden vandt Danmark takket være Mikkel Hansens sidste-sekunds-mål for anden gang i træk over de olympiske mestre fra Frankrig. I Golden League i Oslo i november fik Danmark langt om længe revanche for VM finalenederlaget fra Malmö 2011.

Chancer i dansk favør: 55-45Thierry Omeyer er tilbage (Foto: Lars Poulsen)
Thierry Omeyer er tilbage (Foto: Lars Poulsen)


Kroatien
Landstræner Slavko Goluza er en stædig mand.

Det kostede jobbet i den gamle storklub, Croatia Zagreb, men ikke landsholdet, som han arvede efter den karismatiske træner igennem otte år, Lino Cervar.

Træneren med et blakket ry som topspiller holder fast i sine folk, selv om Kroatien hvert eneste år har produceret talenter i samme takt som f.eks. Danmark.

Annonce:

Som en af de få har Slavko Gozuka som spiller fået besked på at forlade Bundesligaen i utide, fordi der blev gjort fælles front mod hans hårde spil, som sendte den ene spiller efter den anden på skadelisten.

Kroatiens stjerne er favoritten til titlen verdens bedste, Domagoj Duvnjak, men han kan ikke ene mand vinde kampe.

Mikkel Hansens lange medspiller, venstrehånden Marko Kopljar har under EM været som en bold ramt af en sivepunktering og er gået ned igen og igen, mens fløjene Ivan Cupic og Manuel Strlek kun delvis har basket med vingerne.

Sådan er det gået på det seneste: Danmark vandt for et år siden i VM-semifinalen med 30-24. Sejren blev gentaget i november i Golden League i Oslo, hvor Danmark vandt 29-28. senest nederlag er fra gruppespillet til OL i London, hvor de senere bronzevindere Kroatien vandt 32-21.Frankris Karabatic i duel med Kroatiens Duvnjak (Foto: Jens Dresling)
Frankris Karabatic i duel med Kroatiens Duvnjak (Foto: Jens Dresling)


Chancer i dansk favør: 60-40

Polen
I ni sæsoner i Spanien har Mariusz Jurkiewicz ikke gjort meget andet end at dække op.

Det var også jobbet, da Atletico Madrid tilknyttede den lange dansker, Nikolaj Markussen, hvis spidskompetence ikke er forsvaret.

Annonce:

Nu er Atletico Madrid gået konkurs, og spansk håndbold nedsmeltet, da Mariusz Jurkiewicz er tilbage i Polen i Wisla Plock.

Efter ni år i bås som forsvarsspiller er den 31-årige højrehånd pludselig sprunget ud som skarpskytte, og det er takket være ham, at de næste EM-værter ikke må rejse med bøjede hoveder.

Mariusz Jurkiewicz kan takke den spanske landstræner Manolo Cadenas for hamskiftet. Han har afløst danskeren Lars Walther i Polen og omskolet spilleren, som han kendte fra Spanien.

Sådan er det gået på det seneste: Polen var med til at gøre Danmarks vej til EM-titlen i Serbien besværlig med en etmåls-sejr i gruppen, men ellers har Danmark på det seneste haft overtaget mod en modstander, som flere gange har spændt ben for danskerne. Foto: Jens Dresling

Chancer i dansk favør: 75-25Mariusz Jurkiewicz (Foto: Jens Dresling)
Mariusz Jurkiewicz (Foto: Jens Dresling)


Annonce:

Sverige
Kim Ekdahl du Rietz, kendt som langskytten med de største fødder, har formentlig recepten på, hvordan Niklas Landin kan passeres. De to er bedste venner fra Rhein-Neckar Löwen.

Her har svenskeren med adeligt blod fået lidt af et gennembrud i denne sæson, og Niklas Landin har, før EM gik i gang, tippet, at Kim Ekdahl du Rietz ville blive en af profilerne.

Langskytten, der bruger størrelse 50 i sko, kan skrive sin forhistorie tilbage til 1642, da Gregoire Francois du Rietz blev tilknyttet Kong Karl X som livlæge.

Han kan sammen med et stærkt forsvar anført af Tobias Karlsson, Flensburg/Handewitt, og Magnus Jernemyr, tidligere GOG og Barcelona, foran den tidligere Aalborg-målmand Johan Sjöstrand, nu THW Kiel, volde danskerne problemer.

Sådan er det gået på det seneste: Ikke siden det smertelige nederlag ved OL i London, hvor Danmark tabte kvartfinalen, så Sverige snuppede de danske OL-medaljer, har der været en dansk-svensk konfrontation. Foto: Jens Dresling

Chancer i dansk favør: 70-30Kim Ekdahl du Rietz (Foto: Jens Dresling)
Kim Ekdahl du Rietz (Foto: Jens Dresling)


Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: