Annonce:
Annonce:

Sverige gennempryglet af Polen

Sverige blev tirsdag aften udraderet af et særdeles velspillende polsk mandskab 35-25, der for alvor kaster sig ind i kampen om semifinalebilletter

Et Karol Bielecki-skud hviner forbi Sveriges Fredrik Petersen. Polakkerne var mod kampens slutning foran med 14 mål, inden svenskerne fik pyntet lidt på resultatet. (Foto: Jens Dresling)
Et Karol Bielecki-skud hviner forbi Sveriges Fredrik Petersen. Polakkerne var mod kampens slutning foran med 14 mål, inden svenskerne fik pyntet lidt på resultatet. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Håndbold

AARHUS (Ekstra Bladet): Der kunne ikke herske nogen tvivl om, at tirsdagens kamp mellem Sverige og Polen var af enorm betydning for de to mandskaber.

For begge hold var det bydende nødvendigt med en sejr, hvis der for alvor skulle holdes liv i EM-drømmene. Derfor var der også enorm tænding fra kampens start.

I begge ender blev der taget godt ved i forsvaret, og holdene måtte slide sig til oplagte målchancer. Det resultererede i en hårdt spillet og ekstremt seværdig håndboldkamp der for alvor fik publikum i NRGi Arena med i kampen.

Svenskernes Johan Jakobsson kom flyvende fra start og i et godt samarbejde med Kim Ehdal du Rietz og Tobias Karlsson blev han sat op til flere gode skud chancer som han eksekverede forbilledligt.

Annonce:

Også i det svenske mål var der særdeles gode takter at spore i kampens indledning, hvor Johan Sjöstrand med flere gode redninger var særdeles medvirkende til, at svenskerne midt i første halvleg kunne se sig foran med 10-7.

Frankrig uhyggelig tæt på semifinale

Svenskerne formåede dog ikke at holde det flotte tempo fra kampens indledning og mod halvlegens afslutning bølgede kampen atter frem og tilbage med enkelmålsføringer til begge hold.

Især den polske kontrafase begyndte for alvor at sprudle og svenskerne havde svært ved at dæmme op for de hurtige polske scoringer. Derfor var det også polakkerne der kunne gå til pause foran 15-12 efter svensk scoringskrise de sidste syv et halvt minut af første halvleg.

Scoringskrisen fortsatte ind i anden halvleg for svenskerne og efter bare 2 minutter og 40 sekunder af anden halvleg måtte de blå-gule tage timeout.

Først med knap fem minutter spillet af anden halvleg lykkedes det svenskerne at få hul på målscoringen igen til 13-19 i polsk favør.

Annonce:

Lige lidt hjalp det dog. En flok rådville svenskere måtte bare få minutter senere igen tage timeout i håbet om igen at få gang i den svenske målscoring. Men mod en storspillende Piotr Wyszomirski i det polske mål og et storspillende polsk angreb kom svenskerne hurtigt bagud med 10 mål.

Kroatien nærmer sig EM-semi mod Danmark

Det rejste svenskerne aldrig fra, og de tabte kampen med enorme 35-25.

Svenskernes rolle ser nu ud til at være udspillet ved denne slutrunde. Til gengæld kan man nu se frem til en direkte duel mellem Polen og Kroatien om den sidste plads i semifinalerne i morgen, når de to mandskaber tørner sammen klokken 20.15.

Danmark møder Polen eller Kroatien i semifinalen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: