'Mikkel Hansen? Han er dårlig'

Snorri Gudjonsson driller Mikkel Hansen og frygter en svær EM-opgave onsdag aften

Snorri Gudjonsson i et gennembrud mod Makedonien (Foto: Lars Poulsen)
Snorri Gudjonsson i et gennembrud mod Makedonien (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Han taler et finurligt dansk. Sådan lidt krøllet. Som en islænding, der gerne vil tale dansk, men som også nyder sin islandske accent. Snorri Gudjonsson har med det gode humør har i en del år glædet dansk ligahåndbold med sit store overblik og finurlige detaljer.

Onsdag aften skal den islandske stjerne forsøge at stoppe det danske EM-tog, og han er selvfølgelig klar til at levere et stort resultat for sit hjemland. Men anerkender også sværhedsgraden af netop den opgave. Og så er der også overskud til at gøre lidt grin med Mikkel Hansen.

- Alt skal lykkedes for os. Vi skal næsten spille vores bedste kamp. Bedre end indtil videre, og så skal Danmark have en offday. Vi har 5. pladsen at spille for. Det vil være stort for os. Vi havde en svær opstart i den her turnering, hvor vi havde mange skader. Så hvis vi kan tage 5. pladsen, så er det et stort resultat for os, siger Snorri, der spillet i både GOG og AGK.

Efter AGK-konkursen skiftede han tilbage til GOG, hvor han spiller nu.

Hvor stor betydning har det, at det netop er Danmark?

- Det vil være rigtig stort at slå Danmark. Vi går selvfølgelig ind til kampen for at slå Danmark, men alt skal lykkes for os, og vi kommer ikke til at lægge os ned på forhånd.

Hvis du skal nævne tre ting, der skal lykkes for jer for at I kan vinde?

Vi skal spille et superforsvar. Vores målmand skal have 25 redninger. Og så skal vi have godt styr på Danmarks forsvar og styr på Landin. Landin er måske verdens bedste målmand, så hvis man ikke skyder ordentlig på ham, så får man heller ikke nogen mål.

Hvad med Mikkel Hansen?

- Han er en dårlig spiller. Jeg kan ikke rigtig lide ham, så vi holder fokus på de andre, griner den islandske spilfordeler.

Er det en god plan?

- Neeej, selvfølgelig er det ikke en god plan. Selvfølgelig skal man holde øje med Mikkel Hansen, men Danmark har to spillere til hver position, så hvis du glemmer alle dem for at stoppe Mikkel Hansen, så vinder du heller ikke. Det er hele holdet, vi skal stoppe, siger Snorri Gudjonsson, inden han lige kommer med en populær bemærkning.

- Jeg holder selvfølgelig med Danmark, når jeg selv er ude af turneringen.

Godt Snorri. Så håber vi bare, det holder, når vi i aften har banket jer.

Du kan følge Danmarks kamp mod Island live på Ekstra Bladet. Kampen starter kl. 20.30, men vi er selvfølgelig klar med optakter og seneste nyt frem mod kampen.