Annonce:
Annonce:

Frankrig i finalen efter et hav af udvisninger

Spanien var nede i sækken, men kom fantastisk tilbage i 1. halvleg - blot for at se franskmændende løbe med det hele i et flot semifinaledrama i Boxen

Nikola Karabatic var en glad mand, efter at Frankrig havde spillet finalepladsen hjem. (Foto: Lars Poulsen)
Nikola Karabatic var en glad mand, efter at Frankrig havde spillet finalepladsen hjem. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

HERNING (Ekstra Bladet): Frankrig er i semifinalen! Efter en medrivende håndboldkamp var det Frankrig, der kunne juble i Boxen. Trods hele syv udvisninger!

For det var ikke blot de to hold, der var i fokus, da franskmændende spillede sig i EM-finalen med en 30-27 sejr. Også de slovenske dommerne Krstic og Ljubic fik spillernes og Boxens sind i kog med utallige udvisninger. Kort inde i 2. halvleg var der i alt givet ni af slagsen. En total, der dog blot endte på 11.

Der var proppet til bristepunktet allerede ved aftenens første semifinale. Og de danske tilskuere havde en klar favorit: Spanien. Der blev jublet over spanske scoringer og buhet af udvisninger. De havde en mission. Spanien skulle være den ene deltager af finalen på søndag. Det lykkedes ikke.

Annonce:

Utroligt comeback
Kampen bød ellers på et fuldstændig utroligt spansk comeback mod storfavoritterne fra Frankrig. De sidste 10 minutter af 1. halvleg blev vundet med uhørte 8-1, hvilket vendte fransk 11-6 føring til spansk pausejubel og 14-12 på måltavlen.

Den franske håndboldmaskine startede ellers helt som ventet. Supermålmanden Thierry Omeyer pillede de tre første skud, mens en flyvende Luc Abalo, en giftig Daniel Narcisse og styrende Nikola Karabatic overmatchede det spanske forsvar. Frankrig gik på 6-2, inden den spanske træner Claude Onesta kaldte timeout. Det lod dog ikke til, at det kunne hjælpe de fortvivlede rødblusede spaniere. Frankrig øgede til 11-6.

Det var måske den franske træner, der kom med gaven til naboerne mod syd. Ved stillingen 11-7 og med otte minutter igen af halvlegen tog han timeout. Hvorfor kan man undre sig over. Alt kørte for Frankrig. Publikum sad og nød de blåklædte håndboldstjerner. Men da timeouten var slut, var det et helt anderledes fransk hold, der kom på banen.

Annonce:

Et mål. Et eneste fransk mål blev det til i de sidste 10 minutter og 19 sekunder af halvlegen. Og samme periode udnyttede Spanien til at skyde ellers så velspillende Omeyer helt i sænk. Otte gange satte spanierne den i mål. Det danske publikum blev pludselig tændt. Opildnet af, at der pludselig var en kamp igen. De heppede og jublede i alle spanske angreb. Og til sidst kunne Spaniens bedste i 1. halvleg Joan Canellas lukke af med scoringen til 14-12. Frankrigs nedtur i øvrigt bedst eksemplificeret ved, at Nikola Karabatic måtte gå til pause uden en eneste scoring.

Udvisningshav
Frankrig startede endda med bolden i 2. halvleg, men det var Spanien der fik scoret først. Derfra overtog Frankrig og gik fra 14-16 til 18-16. Derfra var det så de slovenske dommere, der overtog showet med en håndfuld udvisninger. Ved de spanske blev det modtaget med massive buhråb fra de mange danske fans.

Selv med to mand i undertal formåede Frankrig at score og dermed holde stand. Ikke mindst fordi Omeyer gik ud (med en redningsprocent på 27) og Cyril Dumoulin kom ind (sluttede med en redningsprocent over 40). Først pillede han et straffe og siden endnu en stor spansk chance. Herfra bølgede spillet frem og tilbage. Dog hele tiden med et lille fransk forspring. Spanien skulle hele tiden lukke hullet.

Det kunne de ikke, og så lukkede Frankrig helt som ventet kampen. Og skal spille finale på søndag!

Annonce:

Valentin Porte (kampens spiller for Frankrig) og Luc Abalo var Frankrigs store oplevelser med flere lækkerier. For Spanien var der ingen over eller ved siden af Joan Canellas (kampens spiller for Spanien), der ene mand blev ved og ved og ved med at holde Frankrig inden for rækkevidde. I alt 10 mål på 12 skud blev det til.

Hvem Frankrig møder i finalen finder vi ud af kl. 21.00, når Danmark og Kroatien mødes i den anden semifinale.

Skuffet KIF-spanier: Vi lavede for mange fejl

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: