Skandale-træner angriber Wilbek

Slavko Goluza var ikke færdig med sine danske angreb, selv om han fortrød, at han talte med følelserne fredag aften

Ulrik Wilbek tidligere i EM-turneringen (Foto: Lars Poulsen)
Ulrik Wilbek tidligere i EM-turneringen (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Ulrik Wilbek siger de ting, han gør, for at dække over sine egne svagheder.

Nogenlunde sådan lød svadaen dagen derpå fra den kroatiske landstræner, Slavko Goluza, der blev bombaderet med spørgsmål, efter fredagens dramatiske pressemøde.

Her var der angreb på dommerne og organisationen bag EM. Dommerne var dårlige, og kroaterne havde boet som dyr, indtil de kom til Herning.

Og mens han lørdag fortrød kommentarerne og undskyldte dem som værende et resultat af følelser, så var der alligevel plads til at sende et angreb afsted mod Danmarks landstræner, Ulrik Wilbek.

Kroatisk træner: 'Vi levede som dyr'Kroater tuder videre: Hetzer dommere på Facebook

Wilbek sagde efter pressemødet, at det var det pinligste, han havde oplevet, og at det var ubehageligt, at der blev antydet korruption. Angiveligt fordi Goluza skulle have vist pengetegn med sine fingre.

- Kan du forstå, hvorfor Wilbek kunne misforstå, at du antydede korruption med fingrene?

- Wilbek misforstod mig allerede tilbage i Spanien, hvor han troede, at det var et fuldtalligt kroatisk hold, han slog. Dengang havde jeg fem eller seks spillere skaet. Det var ikke et kroatisk hold ved fuld styrke, sagde Goluza, der dog sagde, at det med fingrene havde været anerkendende klap over sejren til Danmark.

Frådende kroat slipper: Udbrud får ingen konsekvenserNu taler han ud: Derfor gik jeg til angreb

Oversætteren spørger herefter, om Goluza er sikker på, at han skal oversætte det næste. Det nikker Goluza ja til.

- Jeg forstår Ulrik Wilbek fuldstændig. Han prøver at tale sig væk fra de ting, der rent faktisk betyder noget. Han prøver at dække over sine egne svagheder.

Hvad Ulrik Wilbeks svagheder skulle være, kommer den tidligere stjernespiller for det kroatiske landshold ikke ind på.

- Jeg er en af de yngste landstrænere, og jeg respekterer Ulrik Wilbek. Jeg respekterer alle landstrænere. Men nu bliver ting diskuteret, som aldrig burde være blevet det. Jeg forstår ikke, hvor det kommer fra. Jeg ønsker ikke et scenario, som der overhovedet ikke er dækning for. Det var ikke bevidste handlinger fra dommerne. Det var et resultat af menneskelige fejl, lød dommen fra den 42-årige træner.

Nørklit: Goluza gav modstanderne knytnæver

Er Kroaterne dårlige tabere?