Wilbek: Derfor ender det ikke som sidste år

Ulrik Wilbek er fuldstændig overbevist om, at EM finalen ikke ender ligesom mareridts finalen fra sidste års VM finale i Spanien

Ulrik Wilbek har tænkt mangt og meget over det smertelige nederlag til Spanien i sidste års VM finale. Det sker ikke igen, forsikrer den danske landstræner (Foto: Lars Poulsen)
Ulrik Wilbek har tænkt mangt og meget over det smertelige nederlag til Spanien i sidste års VM finale. Det sker ikke igen, forsikrer den danske landstræner (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Da Danmark sidste år spillede VM finale i Barcelona mod Spanien, var danskerne på forhånd blevet udråbt som favoritter.

Danskerne var kampen forinden tromlet over et ellers velspillende kroatisk mandskab, hvilket ikke gjorde forventninger til de danske stjerner mindre.'Frankrig har været en skrækmodstander'Men som de færrest har glemt, var det et dansk landshold der blev sendt hjem med en røvfuld af nærmest olympiske dimensioner på hele 19-35. Den fadæse vil dog ikke gentage sig i aftenens finale mod Frankrig forsikrer Ulrik Wilbek.

- I 2013 havde Kroatien spillet bedst på det tidspunkt, vi mødte dem i semifinalen. Men da vi slog dem overbevisende, var det pludseligt os, der overtog favoritværdigheden, selvom vi skulle spille mod hjemmebaneholdet.

- Folk havde ikke rigtigt set dem spille, og da det så viste sig at Spanierne var meget svære at spille imod, blev det et dobbeltslag for os, fordi vi kom dårligt fra start. Det vil ikke ske mod Frankrig, lyder analysen fra Wilbek

Se også: Nøddesbo er klar, men Wilbek kan stadig skifte

Efter kampen mod Spanien lød en del af forklaringen på det historisk store nederlag, at spillerne ikke havde haft tid til at restituere ordenligt mellem semifinalen og finalen. Men i år har også det været anderledes.

- I fjor stod vi tidligt op efter en semifinale, hvor spillerne var kommet sent i seng for at betjene pressen i halvanden time, inden vi måtte vente i flere timer på at komme ud at træne, så dagen før dagen blev ødelagt, mindes Ulrik Wilbek.

Han vurderer at spillerne er anderledes udhvilede i dag, netop fordi de lørdag kunne slappe af hele formiddagen, inden de klokken 14.00 havde en halvtimes interview med en samlet presse.

Se også: Skandale-træner angriber Wilbek

- Jeg tror, de er ved at være rimeligt godt friske igen. Jeg fornemmer der er en bedre søvnrytme, en der var sidste år, lyder det optimistisk fra Wilbek, der ikke skal bekymrer sig med skader eller lignene.

Han forventer en helt lige og meget åben kamp mod Frankrig.

- Det er vores mål, at spille i et højere tempo end franskmændene. Vi har ikke brugt de samme spillere helt lige så meget, som Frankrig har og har været bedre til at udnytte bredden.

Se også: Sygdom i EM-lejren: Ingen spillere er ramt

- Jeg håber der er nogen af de der franske nøglespillere, der er ved at være en lille smule trætte. Selvom Karabatic virker som om, han ikke kan blive træt har han trods alt næsten spillet hele turneringen, lyder det fra Wilbek der håber at kunne løbe over franskmændene i kampensslutning.

Danmark spiller finale klokken 17.30 og kan ligesom Danmarks tidligere kampe følges live på ekstrabladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer