Kroatisk træner: 'Vi levede som dyr'

Den kroatiske landstræner var helt oppe i det røde felt efter nederlaget til Danmark. 'Pinligt', konstaterer Ulrik Wilbek

Slavko Goluza var i bistert lune efter den danske sejr. (Foto: Lars Poulsen)
Slavko Goluza var i bistert lune efter den danske sejr. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

Der er udbrudt decideret håndboldfeber i lille Danmark efter, at Mikkel Hansen, Nicklas Landin og resten af håndboldheltene fredag aften spillede sig i EM-finalen med en sejr over Kroatien i Boxen i Herning.

Men hvor der er vindere, er der også tabere.

Rasende kroater spurtede i omklædningsrummet

Og den kroatiske landstræner Slavko Goluza viste sig som en enddog meget dårlig taber efter den danske 29-27 sejr.

Her kritiserede han både dommerne, der blev beskyldt for at lade danskerne vælte kroaterne, som var de kegler i en gang bowling, og indkvarteringsforholdene under EM.

Ifølge TV2 fortalte Goluza de kroatiske journalister, at hans hold 'har levet som dyr' under opholdene i Brøndby og Aarhus, og at det først var med ankomsten til Herning, at forholdene blev acceptable.

Mensah: Vi vandt på grund af tempoet

- Lad mig sige det sådan, at vi er lykkelige for at være kommet til Herning. Det er første gang under EM, at jeg har sovet godt, lød anklagen fra den sure landstræner.

Kroatisk sviner mod dommerne

Hans danske kollega, Ulrik Wilbek, nøjedes med at undre sig over de voldsomme udfald.

- Det er ikke rart at høre, at vi kvalificerede os til finalen, men at vi ikke fortjente det.

Jeg mener ikke, dommerne var særligt gode, men begge hold havde samme antal udvisninger. Jeg må sige, at det ikke er ret pænt gjort at skyde skylden for nederlaget på dommerne. Jeg husker, da Kroatien var vært for VM (2009, red.) og gik i finalen. Da var der ingen, der beskyldte dommerne for at have hjulpet dem. Det var det mest pinlige pressemøde, jeg nogensinde havde været til. Så det var ikke specielt behageligt, siger han til TV2.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Scandic Hotel i både Sydhavnen og Rytoften i Aarhus, der var værter for kroaterne. Her har man ingen kommentarer til de kroatiske anklager.

Er Kroaterne dårlige tabere?

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale