Lindberg: Vi drømte om andet end sølv

Frankrig straffede benhårdt det dårlige danske forsvarsspil i EM-finalen, siger Hans Lindberg

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Den danske højrefløj Hans Lindberg kunne have kickstartet et vanvittigt dansk comeback i EM-finalen mod Frankrig, da han med tre mål på stribe mod slutningen af første halvleg holdt liv i det spinkle håb om en vending.

Men Lindberg og holdkammeraterne fik aldrig sat sig igennem mod Frankrig, der vandt 41-32.

- Vi drømte alle om andet end sølv, men vi var ikke gode nok. Vi fandt aldrig løsningerne i forsvaret, og når man indkasserer så mange mål, vinder man ingen kampe, siger Lindberg.

Mikkel: Jeg forstår det ikke

Han mener, at Danmark skulle have leveret en exceptionel præstation for at slå de veloplagte og knivskarpe franskmænd.

- Med det niveau, som Frankrig spillede på i dag, ville det være svært at finde et hold, der kunne slå dem. De straffede de mindste fejl, og Daniel Narcisse og Nikola Karabatic spillede en fantastisk kamp i dag.

- Det første kvarter fandt vi slet ingen muligheder, og så lukkede deres målmand Omeyer fuldstændigt ned på vores skud, som ikke var gode nok. Så var vi nede med minus otte eller ni, og det fik vi aldrig rigtig rettet op på.

Karabatic: Vi havde brug for et mirakel

Danskerne jagtede ellers sensationen, men holdet kom altså aldrig rigtigt i nærheden af den.

- Man skal have lidt held og lidt momentum på et tidspunkt, hvis det skal lykkes. Det fik vi bare aldrig.

- Vi var nede med seks mål på et tidspunkt, men det var så det. Det viser også kvaliteten af det franske hold, at de ikke lod os komme tilbage, siger højrefløjen.

[

De franske håndboldherrer vandt søndag EM-guld, da det blev til en sikker sejr på 41-32 over Danmark i Herning. Dermed detroniserede Frankrig danskerne, der vandt EM for to år siden.

Frankrig er dog ikke den mest vindende nation i EM-sammenhæng, siden turneringen i 1994 blev afviklet for første gang, for Sverige har vundet titlen fire gange.

Her er et overblik over EM-guldvinderne:
2014: Frankrig
2012: Danmark
2010: Frankrig
2008: Danmark
2006: Frankrig
2004: Tyskland
2002: Sverige
2000: Sverige
1998: Sverige
1996: Rusland
1994: Sverige

]
[

Danmark-Frankrig 32-41 (16-23)

Danmark: Mikkel Hansen 9, Hans Lindberg 6, Henrik Møllgaard 4, Jesper Nøddesbo 3, Thomas Mogensen 2, Mads Christiansen 2, Bo Spellerberg 2, Mads Mensah Larsen 1, Anders Eggert 1, Rene Toft Hansen 1, Kasper Søndergaard 1

Frankrig: Michael Guigou 10 (3), Valentin Portes 9, Luc Abalo 7, Daniel Narcisse 6, Nikola Karabatic 5, Alix Kevynn Nyokas 2, Cedric Sorhaindo 2

Udvisninger: Danmark 3, Frankrig 3

Tilskuere: 14.000

]