Annonce:
Annonce:

Bænket dansker: Vi sejler

Lasse Svan Hansen havde mere end god tid til at se, hvordan holdkammeraterne blev kørt midt over - han fik nemlig ikke et eneste minuts spilletid i finalen

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Håndbold

HERNING (Ekstra Bladet): Han har været vant til at dele kampene med Hans Lindberg, men i dag måtte Lasse Svan Hansen se hele kampen fra bænken. Herfra kunne han se et dansk forsvar, der sejlede, mens den franske offensiv buldrede igennem.

Han havde derfor god mulighed for at se, hvor Frankrig var så meget bedre. Eller hvor det var, Danmark fejlede.

- Niklas og Jannick har absolut ikke gode arbejdsforhold i dag. Sådan som forsvaret er, kan man bare håbe på nogle mirakler, men det kan man ikke forvente, når vi sejler, som vi gjorde, lød den ærlige dom over kollegerne.

Mikkel: Jeg forstår det ikke

- Det skal også krediteres til det franske hold. De var fuldstændig flyvende. De kom med en fysik, som overraskede os fuldstændig. Den fysik, vi vidste, de havde, kombinerede de med en speed, lød forklaringen på, hvordan Frankrig overhovedet kunne nå at score 41 gange i EM-finalen.

Annonce:

Lasse Svan Hansen blev som den eneste dansker ikke benyttet i finalen, og det var generelt ikke en sjov oplevelse at være med til at tabe med ni mål. På hjemmebane.

- Det er en tung fornemmelse. Meget fladt. Vi havde bygget op til det her i lang tid, og det endte slet ikke, som vi havde håbet. Vi var der ikke det første kvarter. Det er ærgerligt.

Se karaktererne: Store smæk til danskerne

- Var det værre end sidste år?

- Det er ikke værre end sidste år. Vi finder løsningerne og kæmper hele vejen. Sidste år så det ud som om, at vi gav op. Men det er bittert, at det samme gentager sig. Vi brænder et par chancer, og så går der panik i den. Og så graver vi os selv ned i et hul. Vi tror sådan set på det efter et kvarter. Vi har ret nemt ved at lave mål, problemet er, at det har de også, svarede Lasse Svan, der kom ud til pressen som den første dansker.

Franske medier håner Danmark: Vi fik ingen modstand

- Vi har et hold, som vi ved, godt kan vinde, og det er ærgerligt at stå her efter to finaler, som vi har tabt relativt klart. Så det er klart, at vi er skuffede, sagde han.

Annonce:

Danmark tabte 32-41 i finalen mod Frankrig. Sidste år tabte man hele 19-35 til Spanien i VM-finalen.

[

Danmark-Frankrig 32-41 (16-23)

Danmark: Mikkel Hansen 9, Hans Lindberg 6, Henrik Møllgaard 4, Jesper Nøddesbo 3, Thomas Mogensen 2, Mads Christiansen 2, Bo Spellerberg 2, Mads Mensah Larsen 1, Anders Eggert 1, Rene Toft Hansen 1, Kasper Søndergaard 1

Frankrig: Michael Guigou 10 (3), Valentin Portes 9, Luc Abalo 7, Daniel Narcisse 6, Nikola Karabatic 5, Alix Kevynn Nyokas 2, Cedric Sorhaindo 2

Udvisninger: Danmark 3, Frankrig 3

Tilskuere: 14.000

]
[

De franske håndboldherrer vandt søndag EM-guld, da det blev til en sikker sejr på 41-32 over Danmark i Herning. Dermed detroniserede Frankrig danskerne, der vandt EM for to år siden.

Frankrig er dog ikke den mest vindende nation i EM-sammenhæng, siden turneringen i 1994 blev afviklet for første gang, for Sverige har vundet titlen fire gange.

Her er et overblik over EM-guldvinderne:
2014: Frankrig
2012: Danmark
2010: Frankrig
2008: Danmark
2006: Frankrig
2004: Tyskland
2002: Sverige
2000: Sverige
1998: Sverige
1996: Rusland
1994: Sverige

]
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: