Annonce:
Annonce:

Merde! Gigantisk dansk EM-kollaps

Franskmændene knækkede koden til Jyske Bank Boxen og løb med guldet, da de søndag aften slagtede Danmark 32-41

Annonce:
Følg Håndbold

Herning (Ekstra Bladet): Det var en vanvittig lydkulisse, der mødte de danske spillere, da de trådte ind på banen til finalen ved EM i Herning.

Finalen på hjemmebane skulle vaske det skandaløse nederlag mod Spanien i sidste års VM finale-væk, hvor Danmark tabte med gigantiske 19-35. Men sådan skulle det ikke gå. Tværtimod.

For Frankrig tromlede over et tamt dansk mandskab, hvor intet fungerede, og især de danske målmænd svigtede totalt. Og kampen startede da også skidt set med danske briller.

Mikkel og Niklas er EM's All Stars

Den franske keeper Thierry Omeyer indledte med at pille tre skud i streg fra blandt andet Mads Mensah Larsen og Hans Lindberg. Samtidig skød Kasper Søndergaard over målet, og i det hele taget var det en katastrofal start for de danske håndboldhelte, der ganske fortjent kom bagud 2-7.

Annonce:

Til stor frustration for publikum, der kvitterede med at lægge et voldsomt pres på kampens dommere.

Også Niklas Landin kom elendigt fra start og missede flere oplagte redninger med det til følge, at han flere gange var ude at konferere med bænken i kampens indledning. Men lige lidt hjalp det, og i Boxen kunne man tydeligt mærke en spirende uro i det ellers så sejrsvante hjemmepublikum.

Fra den danske bænk var der stor utilfredshed med den dårlige start, og ved stillingen 4-8 med ti minutter spillet måtte Ulrik Wilbek tage sin første timeout. Spillerne virkede nervøse, og flere tekniske fejl kostede det danske landshold dyrt. En total nedsmeltning, der for alvor blev understreget af, at Danmarks første målmandsredning kom i det 14. minut.

Danmarks onde ånd vinder bronze

Annonce:

Efter blot et kvarters spil var Danmark bagud med otte. Det franske spil neutraliserede fuldstændig det danske publikum. Ulrik Wilbek måtte tage sin anden timeout, men lige lidt hjalp det. Nicola Karabatic og Daniel Narcisse fortsatte deres stormløb mod det danske mål og flåede det danske forsvar fra hinanden.

Også Thierry Omeyer i det franske mål var i hopla, og ved pausen var Danmark bagud hele 16-23. Boxen var lammet. Larmende tavs.

Eneste danske lyspunkt i første halvleg var Mikkel Hansen, der med seks mål på seks forsøg kæmpede en umulig kamp mod franskmændene.

Vi blev smadret af fysiske franskmænd

I anden halvleg fortsatte de blåklædte deres stormløb mod det danske mål. Luc Abalo fortsatte sit fantastiske spil fra første halvleg, og med en scoring bag om ryggen fra anden halvlegs start svandt håbet for, at Danmark på mirakuløsvis skulle kunne vende kampen, ind til en nærmest ikke eksisterende størrelse.

Minutterne føltes efterhånden som timer, alt imens Danmark kom bagud med 22-30 med 19 minutter igen. Efterhånden var det kun de godt 100 medrejsende franske tilskuere, der kunne høres i Boxen, euforiske over at se deres franske helte desarmere et tandløst dansk hold.

Annonce:

Akkurat som den skæbnessvangre aften i Barcelona sidste år blev Danmark blæst ud af banen, og det mindede mest af alt om et overmatchet tegneseriehold.

Wilbek efter tæsk: De lavede ingen fejl

Flere gange i anden halvleg forsøgte Danmark sig uden venstrefløj, og satte i stedet bagspilleren Henrik Mølgaard ud på positionen. Men ligegyldigt hvad den danske landstræner foretog sig, var der intet, der bed på et ekstremt velspillende fransk mandsskab.

Danmark blev udraderet foran 14.000 måbende danske tilskuere, der med blanke øjne og skuffede miner blev fuldstændig pacificeret af et effektivt, velorganiseret, flyvende fransk landshold. Med storsejren på 41-32 satte franskmændene i den grad Danmark på plads og slukkede for håndboldfesten i Herning som de værdige vindere af turneringen.

[

Danmark-Frankrig 32-41 (16-23)

Danmark: Mikkel Hansen 9, Hans Lindberg 6, Henrik Møllgaard 4, Jesper Nøddesbo 3, Thomas Mogensen 2, Mads Christiansen 2, Bo Spellerberg 2, Mads Mensah Larsen 1, Anders Eggert 1, Rene Toft Hansen 1, Kasper Søndergaard 1

Frankrig: Michael Guigou 10 (3), Valentin Portes 9, Luc Abalo 7, Daniel Narcisse 6, Nikola Karabatic 5, Alix Kevynn Nyokas 2, Cedric Sorhaindo 2

Udvisninger: Danmark 3, Frankrig 3

Tilskuere: 14.000

]
[

De franske håndboldherrer vandt søndag EM-guld, da det blev til en sikker sejr på 41-32 over Danmark i Herning. Dermed detroniserede Frankrig danskerne, der vandt EM for to år siden.

Frankrig er dog ikke den mest vindende nation i EM-sammenhæng, siden turneringen i 1994 blev afviklet for første gang, for Sverige har vundet titlen fire gange.

Her er et overblik over EM-guldvinderne:
2014: Frankrig
2012: Danmark
2010: Frankrig
2008: Danmark
2006: Frankrig
2004: Tyskland
2002: Sverige
2000: Sverige
1998: Sverige
1996: Rusland
1994: Sverige

]
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: