Danmarks onde ånd vinder bronze

Det spanske landshold tog tredjepladsen ved EM efter en sejr på 29-28 over Kroatien

Jose Manuel Sierra og Spanien tog bronzemedaljerne efter sejr over Kroatien. (Foto: Lars Poulsen)
Jose Manuel Sierra og Spanien tog bronzemedaljerne efter sejr over Kroatien. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Det var en fyldt Boxen, der overværede en tæt bronzekamp mellem Spanien og Kroatien, og der var fra start af ingen tvivl om, hvor publikums sympati lå.

Det danske publikum, som var i overtal på lægterne, havde nemlig ikke glemt den kraftige kritik af turneringen fra Kroatiens landstræner, Slavko Goluza.

Det kroatiske mandskab blev mødt af en massiv pibekoncert og højlydt buen fra tribunerne, da de gik på banen, og kampen igennem lagde publikum pres på de kroatiske spillere.

Flyves til GULDfest

Om det var hovedårsagen til, at mandskabet fra balkan ikke rigtigt kom i gear i første halvleg, skal være usagt, men faktum er, at det kroatiske mandsskab ikke udviste stor gejst de første 30 minutter. Alligevel formåede kroaterne at holde fast i Spanien indtil stillingen 12-12.

Anført af Hans Lindbergs klubkammerat fra Hamburg, Joan Canellas, trak spanierne fra de kroatiske stjerner og verdensmestrene kunne gå til pause foran 16-13. Canellas var generelt den helt store oplevelse i første halvleg, og med syv scoringer på syv forsøg sørgede han nærmest egenhændigt for den spanske føring. Det var i øvrigt også nok til at placere ham øverst på topscorerlisten i turneringen.

Forhadt kroat buet ud af Boxen

Efter pausen var det et anderledes tændt kroatisk hold, der kom på banen. Domagoj Duvnjak var vågnet op til dåd, og med flere gode aktioner var han i høj grad medvirkende til, at det kroatiske hold hurtigt fik kontakt til spanierne igen.

Anden halvleg udviklede sig til at blive en lang fangeleg, hvor spanierne skiftevis kom foran med 2-3 mål, hvorefter kroaterne indhentede forspringet. Flere gange var de kroatiske skytter heldige at passere Jose Manuel Sierra i det spanske mål. Til stor ærgrelse for tilskuerne i Boxen.

Kongen af EM: Derfor er Mikkel klasser over Karabatic

Ved stillingen 27-26 til Spanien med tre minutter igen fik Spanierne smidt Christian Ugalde ud. En oplagt mulighed for kroaterne til for første gang siden stillingen 1-0 at komme foran i kampen. Men i stedet for en udligning smækkede Julen Aguinagalde læderet ind bag Venio Losert i det kroatiske mål til 28-26, og det Domagoj Duvnjak kort efter blev præsenteret for en tominuttersudvisning var kampen reelt afgjort.

Dermed kunne jublen bryde ud og Spanien fejre EM bronzen med en sejr på 29-28