Undrer sig over Danmark: Troede I, det ville blive nemt?

Den franske slutrunde-debutant, Igor Anic, stillede spørgsmålstegn ved den danske indsats, efter at han havde været med til at knuse Hansen og co.

Igor Anic forsøger at blokere et skud fra Mikkel Hansen. (Foto: Lars Poulsen)
Igor Anic forsøger at blokere et skud fra Mikkel Hansen. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Var danskerne for selvsikre? Troede de, at det ville blive nemt mod Frankrig. Var det derfor, at det gik helt galt fra starten for vores EM-helte.

Det er da i hvert fald en teori, der ikke kan afvises blankt. Heller ikke selvom Lasse Svan Hansen mere mente, at det nærmest var et anfald af panik i det første kvarter, der kostede chancen for EM-guld nummer tre.

Den teori kom fra en af de nykårede franske europamestre. Igor Anic - med de bosniske aner - vandt sin første guldmedalje med Frankrig, og han undrede sig over Danmark.

Se også: Den glade dreng var knækket

- Måske følte Danmark sig lidt for selvsikre, fordi de spillede på hjemmbane? Foran 15.000 tilskuere, der heppede på dem. Jeg ved det ikke. Måske troede de, at det ville blive nemt.

- Men det franske hold sagde bare, vi er ikke det samme hold som de sidste år, men vi har potentiale og talent, så måske det var det forskellen, lød analysen fra Cesson-Rennes-spilleren Anic, der bare var glad for at være en del af et så fantastisk hold.

Se også: Se karaktererne: Store smæk til danskerne

Frankrig knuste Danmark med hele 41-32 i en ekstrem skuffende kamp for folk med danske briller. Efter et kvarter var det stort set afgjort. Frankrig scorede seks gange i træk og gik fra 7-4 og 13-4, og så var det slut. Selvom danskerne kæmpede for at hænge på.

- Det er utroligt. At slå Danmark i Danmark i sådan en fantastisk hal og med et så fantastisk publikum, det er utroligt. De har gjort det engang før i Kroatien, men der var jeg ikke med. At være med i dag var helt utroligt, sagde den glade franskmand, der var overrasket over resultatet.

- Ni mål er ikke det rigtige billede af Danmark. De er meget bedre end det.

Se også: Franske medier håner Danmark: Vi fik ingen modstand

- At vinde med ni mål i finalen sker ikke hvert år, men vi vidste, at det kunne være muligt. Vi spillede mod dem for tre uger siden (Golden League, red.), og vi så, at de var et godt hold, men at vi havde muligheder.

Det må man sige. Mange muligheder.

[

Danmark-Frankrig 32-41 (16-23)

Danmark: Mikkel Hansen 9, Hans Lindberg 6, Henrik Møllgaard 4, Jesper Nøddesbo 3, Thomas Mogensen 2, Mads Christiansen 2, Bo Spellerberg 2, Mads Mensah Larsen 1, Anders Eggert 1, Rene Toft Hansen 1, Kasper Søndergaard 1

Frankrig: Michael Guigou 10 (3), Valentin Portes 9, Luc Abalo 7, Daniel Narcisse 6, Nikola Karabatic 5, Alix Kevynn Nyokas 2, Cedric Sorhaindo 2

Udvisninger: Danmark 3, Frankrig 3

Tilskuere: 14.000

]
[

De franske håndboldherrer vandt søndag EM-guld, da det blev til en sikker sejr på 41-32 over Danmark i Herning. Dermed detroniserede Frankrig danskerne, der vandt EM for to år siden.

Frankrig er dog ikke den mest vindende nation i EM-sammenhæng, siden turneringen i 1994 blev afviklet for første gang, for Sverige har vundet titlen fire gange.

Her er et overblik over EM-guldvinderne:
2014: Frankrig
2012: Danmark
2010: Frankrig
2008: Danmark
2006: Frankrig
2004: Tyskland
2002: Sverige
2000: Sverige
1998: Sverige
1996: Rusland
1994: Sverige

]
0 kommentarer
Vis kommentarer