Her er Aalborg og Koldings mulige CL-modstandere

KIF Kolding København har CL's bedste forsvar og kan se frem til en nemmere lodtrækning end Aalborg, der får en skræmmende modstander

Kasper Hvidt og Co. har 'kun' lukket 240 mål ind i gruppespillet (Foto: Lars Poulsen)
Kasper Hvidt og Co. har 'kun' lukket 240 mål ind i gruppespillet (Foto: Lars Poulsen)

Mads Mensah og de øvrige danske mestre fra Aalborg er sammen med det store publikum i den sportsglade by ved Limfjorden sikret en ’oplevelse for livet’ i 1/8 finalerne i Champions League.

Aalborg vil i lodtrækningen kl. 12.00 i Wien trække et af Europas tre bedste hold, som pt. er Barcelona, THW Kiel og Veszprem.

Det er igen ensbetydende med farvel, mens det er modsat med KIF Kolding København, som vil have en god chance for at komme videre til ¼ finalerne mod enten de to slovenske hold Celje, Gorenje Velenje eller makedonske Metalurg.

Aalborgs trøst er hjemmebane i den første kamp formentligt søndag 23. marts, kan nordjyderne forvente fuldt hus i Gigantium, hvilket er godt 5000 tilskuere.

Barcelona med den frygtede trio, Kiril Lazarov, Nikola Karabatic og Siarhei Rutenka samt danske Jesper Nøddesbo jagter den ottende sejr i Champions League, mens de tre dobbelte Champions League-mestre THW Kiel med bl. a. René Toft Hansen og Rasmus Lauge.

Veszprem er takket været en masse penge fra det ungarske svar på Dong i gang med at bygge et storhold op omkring den hjemvendte eks-Barcelona stjerne Laszlo Nagy.

KIF Kolding København, der i lodtrækningen er havnet i samme lag som højt profilerede ’danskerklubber’ som Flensburg/Handewitt, Rhein Neckar Löwen og Paris Handball behøver ikke at frygte sine modstandere på samme måde.

Se også: Spellerberg: Her er min drømmemodstander

Selv om Celje fortsat støttes af det lokale bryggeri, og Gorenje Velenje fortsat har den lokale ’hvidevarefabrik’ i ryggen, har slovenerne ikke samme økonomiske muskler som tidligere, hvilket kan ses på holdene.

Metalurg, der har en lokal stålvarefabrik i ryggen, er godt nok hovedleverandør til det makedonske landshold, men har også tiltrukket ’udenlandsk’ arbejdskraft’ takket været fordelagtige skatteprocent på 10.

Bedste forsvar
Men KIF Kolding København har i gruppespillet vist sin klasse ved at vinde på udebane over de to polske storhold, Vive Kielce og Wisla Plock lige som den særprægede klub også har vundet ude over Frankrigs nr. 1, Dunkerque.

Takket været det bedste forsvar i Champions League.

Kasper Hvidt, Lars Jørgensen, Torsten Laen og co. har kun lukket 240 mål ind, mens Veszprem som 'næstbedst' har 243 mål.

Du kan følge lodtrækningen live på Ekstra Bladet fra kl. 12.00

0 kommentarer
Vis kommentarer