Landin kåret som årets landsholdsspiller

Den danske landsholdskeeper Niklas Landin blev fredag aften kåret årets landsholdsspiller i 2013

Niklas Landin blev hædret i forbindelse med nederlaget til Norge. (Foto: René Schütze)
Niklas Landin blev hædret i forbindelse med nederlaget til Norge. (Foto: René Schütze)

Målmanden Niklas Landin spillede fredag aften sin landskamp nummer 105, da det endte med et 31-32-nederlag til Norge ved Golden League.

Kun ganske få håndboldspillere når at passere over 100 landskampe umiddelbart efter, at de er fyldt 25 år.

Se også: Wilbek: Vi er ramt på ressourcerne

Og kun de allerfærreste vil på et så tidligt tidspunkt i deres karriere have spillet med ved syv store internationale slutrunder, hvoraf de fire har kastet enten guld eller sølvmedaljer af sig.

Ydermere er der tale om en spiller, der i efterhånden flere sæsoner har optrådt som anfører på landsholdet - og som på klubplan har store aktier i, at hans tyske klub har løftet sig til at være blandt de bedste i verden.

Det er en del af begrundelsen for, at Niklas Landin blev kåret som årets landsholdsspiller i 2013 - i en kåring, som Håndbold Spiller Foreningen stod for.

Se også: Wilbek: Fandeme ikke godt nok

Det var Landins kolleger på landsholdet, i den danske liga og 1. division samt alle udlandsprofessionelle, der har stemt på ham.

Landin fik hele 56 procent af de afgivne stemmer - betydeligt flere end de 12 procent, René Toft Hansen fik på andenpladsen. Mikkel Hansen blev nummer tre med 11 procent.

- Det er naturligvis en stor ære at blive tildelt så fornem en hæder af sine kolleger, og det er jeg både stolt og ydmyg over for, siger Landin.

Se også: Sidste kamp: Stormende hyldest til krigeren Knudsen

Han fik overrakt prisen i forbindelse med landsholdets Golden League-kamp mod Norge i Gigantium i Aalborg.

Landin, der i sin hidtidige karriere har repræsenteret KFUM København, GOG, Bjerringbro-Silkeborg og Rhein Neckar Löwen, blev nummer to ved afstemningen i 2012 efter Anders Eggert.

0 kommentarer
Vis kommentarer