Wilbek tager hverken guld eller fiaskoer med

Når de danske håndboldherrer har spillet søndagens træningskamp mod Frankrig, så er det slut for Ulrik Wilbek

Så er det ved at være slut med trænerkarrieren for Ulrik Wilbek. (Foto: Jens Dresling)
Så er det ved at være slut med trænerkarrieren for Ulrik Wilbek. (Foto: Jens Dresling)

Efter søndagens Golden League-kamp mod Frankrig er det overstået for Ulrik Wilbek.

Den afgående landstræner kigger tilbage og mener, at EM-guldmedaljerne i 2008 og 2012 var noget af det største, han har opnået med herrerne.

Der har også været store skuffelser for Wilbek - som ved OL i 2008 og 2012 - men det er ikke noget, som vil plage håndboldlegenden i fremtiden.

- Jeg tager hverken guld- eller sølvmedaljerne med i bagagen. Jeg tager heller ikke skuffelserne med. Jeg prøver at komme videre derfra, hvor jeg er, siger Wilbek.

Se også: Landin kåret som årets landsholdsspiller

Han er stolt over de seneste års resultater med to VM-finaler og to EM-finaler i træk.

- Guld er jo altid højdepunkterne, men det, at vi har været i fire finaler i træk, viser en fantastisk stabilitet i toppen. Og det tror jeg, var det, man mindst havde regnet med - at vi ville komme i fire finaler i træk.

- Så jeg synes, at vi har været dygtige til at være motiverede, hver gang vi stillede op, og vi ydede vores bedste, påpeger han.

Malurt i bægeret og stopklodser for succes har der også været med herrerne. Især OL-svipserne i 2008 og 2012 var hårde at kapere.

- Det svære ved OL er, at man kun må have 14 spillere med. OL i Beijing var lidt anderledes, fordi Michael Knudsen var vores allermest vigtige spiller, og han fik blindtarmsbetændelse den dag, vi gik i gang.

Se også: Wilbek: Vi er ramt på ressourcerne

- Og så kunne vi ikke skifte en anden stregspiller ind. Det var en svær situation. Det var også det første OL, holdet var med til. Vi havde trods alt ikke været med i 30 år.

Danmark indkasserede et overraskende nederlag til Sverige i OL-kvartfinalen i 2012, og det gjorde ondt på både spillere og træner.

- OL i 2012 var bare en skuffelse for os. Vi kom i kvartfinalen og mødte et hold, som på papiret var dårligere end os, og som vi normalt ville vinde over, siger Wilbek.

- Det var måske en af de eneste gange, at vi har tabt til et hold, som var decideret dårligere end os.

- Ellers har vi været ret stabile til altid at vinde over dem, som var dårligere end os. Så det var en stor skuffelse for os alle sammen, husker Wilbek.

Se også: Wilbek: Fandeme ikke godt nok

Tilbage i 1996 vandt han både OL-guld og EM-guld med kvinderne, så han har prøvet at stå øverst på skamlen i begge turneringer i det samme år.

- Jeg har personligt det held, at jeg har vundet en OL-guldmedalje en anden gang. Det er selvfølgelig altid et plaster på såret, lyder det fra Wilbek.

0 kommentarer
Vis kommentarer