Aalborg Håndbold sikrer sig norsk stortalent

Norske Sander Sagosen skal i de næste tre sæsoner spille for Aalborg Håndbold i Herre Håndbold Ligaen

Sander Sagosen (tv) skifter til Aalborg. Han når dog ikke at  blive holdkammerat med Mads Mensah Larsen, der skal til tysk håndbold.  (Foto: Jens Dresling)
Sander Sagosen (tv) skifter til Aalborg. Han når dog ikke at blive holdkammerat med Mads Mensah Larsen, der skal til tysk håndbold. (Foto: Jens Dresling)

Hullerne i bagkæden i Aalborg Håndbolds fremtidige trup er så småt ved at være fyldt ud.

De forsvarende mestre mister i sommerpausen Mads Mensah Larsen og Johan Jakobsson, men erstatningerne er skaffet.

En af dem bliver den blot 18-årige nordmand Sander Sagosen. Han har netop skrevet en treårig kontrakt med nordjyderne, og forventningerne hos den nye arbejdsgiver er store.

Se også: Aalborg-styrmand efter stærk sejr: Nu ser det godt ud

- Sander er et af de største talenter, vi har set i mange år i europæisk håndbold, og med ham fuldender vi vores trup til næste sæson, siger direktør Jan Larsen i en pressemeddelelse.

Sagosen kommer fra Haslum i hjemlandet og fik landsholdsdebut i november i Golden League-turneringen i Oslo, hvor Danmark også deltog.

Se også: Du bestemmer! Danmarks største sportsnavn

Den talentfulde playmaker var desuden med i den norske landsholdstrup, der røg ud efter indledende runde ved EM i Danmark i januar.

- Jeg har valgt Aalborg Håndbold, fordi jeg her får muligheden for at spille på et tophold i den danske liga og dermed udvikle mig yderligere som spiller, siger han.

Ifølge budstikka.no har Aalborg betalt i omegnen af 200.000 norske kroner for at få løst Sagosen fra kontrakten i Haslum.

Se også: Lindberg: Flere kampe giver flere skader

Foruden det norske stjernefrø har Aalborg Håndbold også hentet islændingen Olafur Gustavsson i Flensburg-Handewitt.

0 kommentarer
Vis kommentarer