Vildt HSV-kaos: Lindberg får løn 17 dage for sent

HSV's præsident må endnu engang punge ud for håndboldklubben, men licensen og fremtiden i Hamburg er i alvorlig fare

Hans Lindberg har scoret for Danmark under EM i Herning - nu har han langt om længe fået sin marts-løn, men fremtiden i HSV er fortsat usikker. (Foto: Lars Poulsen)
Hans Lindberg har scoret for Danmark under EM i Herning - nu har han langt om længe fået sin marts-løn, men fremtiden i HSV er fortsat usikker. (Foto: Lars Poulsen)

Så faldt den langt om længe! Lønnen for marts.

Med 17 dages forsinkelse lykkedes det administrationen i HSV Handball at få smækket de nødvendige euro ind på spillernes konti, så Hans Lindberg, Marcus Cleverly og Henrik Toft Hansen plus de øvrige spillere og lønnede ledere i truppen kan gå ud og shoppe lidt i Hamburg denne weekend.

Det er nok engang klubpræsident og mæcenen Andreas Rudolph, der har måttet dykke dybt i sin egen tegnedreng for at give sin klub kunstigt åndedræt endnu en måned.

Hvis lønnen ikke var faldt, og klubben allerede nu havde været nødt til at erklære sig insolvent, ville følgerne have været katastrofale: Tabt licens og nedrykning fra Bundesligaen.

Se også: Hans Lindberg satser på at blive i Hamburg

Noget af en bet for klubben, der sidste år triumferede ved Final Four og vandt Champions League, hvilket affødte noget af en fest på Mallorca. Blandt andet med en jublende lykkelig og særdeles afklædt Hans Lindberg på vej i spa'en med en mere end magnum flaske surt boblevand.

I denne sæson er den sportslige virkelighed en helt anden: HSV blev slået ud af ottendedelsfinalen i Champions League af Vardar Skopje, og nu kan makedonerne så også annoncere, at klubben henter den kroatiske HSV-stjerne Blazenko Lackovic hjem til Balkan efter seks år i Tyskland.

I forvejen har det siden sidste sommer været et faktum, at en af verdens bedste håndboldspillere, Domagoj Duvnjak, fra næste sæson skifter til THW Kiel.

Se også: 25.000 har talt: Han ER det største sportsnavn

Dermed slipper HSV af med et par løntunge herrer fra den 19 mandstrup, hvor det slet, slet ikke er på tale at hente erstatninger.

Foreløbig bruger ledelsen alle kræfter på at redde økonomien, så byens håndboldhold ikke ryger lige så langt ud i det økonomiske morads som byens fodboldhold. Hans Lindberg har kontrakt med tyskerne frem til 2017.

Håndbold-delen har bl.a. været involveret i en langstrakt sag med en storsponsor, der ikke ville betale. Nu satser direktør Holger Liekefett ifølge Hamburger Abendblatt på at strikke en løsning sammen med medicinkoncernen Rudolph, så klubben kan bevare licensen til Bundesliga-håndbold.

Næste løn skal planmæssigt falde 5. maj. Licensen til at fortsætter de klistrede løjer i verdens stærkeste liga udstedes 15. maj.

0 kommentarer
Vis kommentarer