Debutant belønnes for succes med hjemsendelse

Debutant Mette Tranborg, 18, ryger retur til opgaverne på U20, hvis A-landsholdet kvalificerer sig til EM i dag

Velkommen til den omvendte håndboldverden:

Hvis 18-årige Mette Tranborg får succes og medvirker til at kvalificere Danmark til EM-slutrunden via sejr over Ukraine, får hun ikke flere A-landskampe i denne ombæring.

Hvorimod den 192 centimeter høje højre back er med mod Østrig på lørdag, hvis danskerne kikser mod ukrainerne.

Der er naturligvis en forklaring på 'galskaben'.

- Mette er sammen med kollegerne på U20-landsholdet i fuld gang med forberedelserne til sommerens VM-slutrunde i Kroatien. Og da der ikke er mange samlingsdage at gøre godt med, er der ingen grund til at holde hende i min stab, hvis EM-billetterne allerede er i hus, når vi spiller i Wien på lørdag.

- Derfor er det aftalt med Mette og træner Heine Eriksen, at hun rejser hjem i tilfælde af sejr over Ukraine. Sådan forventer jeg, at det går, siger Jan Pytlick til Ekstra Bladet.

Mette Tranborg er enig med chefen i hans udlægning af danskernes favoritværdighed i en match, der grundet de politiske uroligheder i Ukraine spilles på neutral bane i den slovakiske by Michalovce.

'Hende tør jeg godt bruge'
- Jeg så pigerne vinde 28-26 i Kolding efter at have været foran med otte mål. Jeg tror, vi kan vinde igen, lyder det fra debutanten, der i den forgangne sæson medvirkede kraftigt til at spille SK Aarhus tilbage i Dame Håndbold Ligaen.

Da Mette Tranborg som purung 1. divisionsspiller iagttog danskernes første møde med Ukraine i EM-kvalifikationen, havde hun ingen anelse om den forestående forfremmelse til A-landsholdet.

Men chancen kom, da Louise Burgaard måtte melde afbud grundet en skade. Og selv om holdkaptajn Line Jørgensen, FC Midtjylland, i sagens natur er Pytlick´s førstevalg på backpositionen i højresiden, skal der nok vanke spilletid til opkomlingen.

Under træningen har Mette Tranborg raget godt op. Både spillemæssigt og i fysisk forstand.

- Hun er trods sin usædvanlige størrelse meget bevægelig i både forsvar og angreb. Hende tør jeg godt bruge! fastslår landstræneren.

Ukraine-Danmark starter kl. 17.10 og kan følges på TV2.

0 kommentarer
Vis kommentarer