Mikkel i topform: Vi har en plan B

Den danske stjerne føler sig godt forberedt, hvis modstanderne forsøger at sætte ham ud af spillet under EM

Mikkel Hansen er klar til EM på hjemmebane (Foto: Claus Bonnerup)
Mikkel Hansen er klar til EM på hjemmebane (Foto: Claus Bonnerup)

Mikkel Hansen er tilbage i topform. Ingen spørgsmål til ømt knæ som for et år siden ved VM i Spanien. Operation og genoptræning er forløbet formidabelt, og nu er bomberen klar til at gi’ den gas i det midtjyske fra søndag den 12. januar og 14 dage frem.

Mens det dette efterår har haltet lidt i PSG, kan han på landsholdet få lov til at spille den håndbold, han sætter så stor pris på: Det lynhurtige angrebsspil!

- Vi spiller forholdsvis hurtigt, synes jeg. Jeg ved ikke, om det er hurtigere end for et år siden – men det er i hvert fald hurtigere end det, jeg kender til hverdag, haha. Så det har været fint at komme hjem og spille sammen med de andre igen.

Det hurtige spil er koden for de danske landshold – og dér, modstanderne vil forsøge at sætte modtræk ind:

- Det passer i hvert fald til vores spillere. Vi skal huske, at vi helt sikkert møder hold, som vil prøve at trække tempoet ud og spille langsomt. Vi skal huske at holde tempoet oppe, for begynder vi at spille på de præmisser, så kan det godt blive et problem. Det handler om hele tiden at holde tempoet oppe og være meget opmærksom på det, lyder den Hansenske advarsel før EM.

Modstanderne vil med garanti også forsøge at skygge eller decideret mandsopdække Mikkel Hansen ud af kampene, men landsholdet har modtræk:

- Jeg synes, vi er godt forberedt denne gang. Det har vi selvfølgelig også trænet specifikt, men det handler grundlæggende om at være parat til den her slutrunde, for når vi først går i gang, er der ikke ret mange af de der ting, vi kan træne.

- Der bliver ikke plads til at lave noget super kamp-relateret træning ud over nogle taktiske justeringer, så det er NU, vi har chancen for at få nogle ting på plads, siger Mikkel Hansen før Golden League i Frankrig fra og med lørdag.