Mikkel matchvinder i fransk gyser

Mikkel Hansen afgjorde kampen i sidste sekund, da Danmark besejrede Frankrig i Paris

Mikkel Hansen sender det afgørende mål i nettet et sekund før tid. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen sender det afgørende mål i nettet et sekund før tid. (Foto: Lars Poulsen)

Paris (Ekstra Bladet): Det er ikke svært at tro på, at Danmark kan genvinde EM, når målmanden hedder Niklas Landin.

Det lange hyl i målet gjorde forarbejdet, mens Mikkel Hansen afsluttede en stor dansk eftermiddag ved at score til 29-28 i sidste sekund, da Danmark besejrede de franske medbejlere til EM-guldet på udebane i Paris.

Dermed fik Danmark hentet masser af selvtillid i en yderst vanskelig kamp, hvor danskerne ikke fik noget forærende. Tværtimod måtte et minimeret dansk hold hente gevinsten hjem med det yderste af neglerne.

Med kun 13 spillere til rådighed var der ikke meget at gøre godt med for landstræner Ulrik Wilbek, som undervejs mistede både Hans Lindberg og Bo Spellerberg.

Casper U. er 100 procent klar til at afløse Eggert

Heldigvis stod Niklas Landin med de dovne bevægelser stille og roligt og pillede pynten af de franske OL-guldvindere. Målmanden fra Rhein Neckar Löwen snuppede ikke alt, men det meste - heriblandt tre straffekast, mens et fjerde blev skudt forbi målet.

Selv om franskmændene til slut fik indhentet en dansk femmåls-føring, så holdt Mikkel Hansen og co. hovederne kolde, og Danmarks store stjerne var selv klar til at sende det sidste skud i nettet, da Danmark med tre sekunder tilbage fik et frikast.

Spændingen var forinden kommet tilbage i kampen, da Thomas Mogensen midt i anden halvleg så rødt efter tre udvisninger, og Danmark havde ingen modtræk, når franskmændene gik frem og dækkede personligt.

Dansk stjerne forlader landsholdslejren

Men det er med garanti noteret hos Ulrik Wilbek, der har en lille uge tilbage at skærpe holdet inden EM-premieren mod Makedonien.

Efter 20 minutter, hvor Danmark og Frankrig på skift var i spidsen, trak danskerne fra i de sidste 10 minutter af første halvleg. Sådan fortsatte kampen til midt i anden halvleg, hvorefter Danmark måtte kæmpe hårdt for at holde initiativet.

Det var meget sigende, at det blev den måske mest populære spiller på banen, som afgjorde opgøret. Da de to hold blev præsenteret fik Paris’ danske superstjerne en modtagelse, som om han var en fransk landsholdsspiller.