Lindberg: Lazarov burde ha' guld-bonus

Den makedonske stjerne brændte skuddet, der gav Danmark sejren for to år siden – han har siden for sjov gjort krav på en del af sejrspræmien

Kiril Lazarov sikrede Danmarks fortsatte eksistens i kampen mod EM-guldet for to år siden. Hans Lindberg erkender i dag, at han nok burde have haft en lille erkendtlighed. (Foto: Jens Dresling)
Kiril Lazarov sikrede Danmarks fortsatte eksistens i kampen mod EM-guldet for to år siden. Hans Lindberg erkender i dag, at han nok burde have haft en lille erkendtlighed. (Foto: Jens Dresling)

Kiril Lazarov har tidligere i spøg foreslået sin daværende holdkammerat i Atletico Madrid, danskeren Nikolaj Markussen, at han burde have haft del i den danske EM-guldbonus for to år siden.

Det var som bekendt makedoneren, der bragede et skud af sted syv sekunder før tid – og dermed gav Danmark muligheden for at vinde kampen 33-32 i stedet for den omgang uafgjort, der ville have sendt de rød-hvide ud af EM.

Nu endte de som bekendt med at vinde det hele i 2012 i Beograd.

Islandsk stjerne skadet i åbningssejr

Hans Lindberg, der scorede det afgørende mål i sidste sekund, er ikke utilbøjelig til at give den makedonske stjernespiller ret!

- Vi er meget glade for ham!

- Burde han have haft en sjat af jeres guldbonus?

- Ja, det er da lige før han skulle have været med inde i kredsen og hoppe med os. Det må man sige. I stedet for at skyde, skulle han, hvis han havde tænkt sig om, nok hellere have taget bolden ind under trøjen og bare være løbet væk, ikke.

Pas på: De er vant til at smide danskere ud

Når Kiril Lazarov kl. 20.30 går på banen mod Danmark i aften, er det efter en turbulent rejse og 13 timers forsinkelse på ruten til Herning.

Det chartrede fly kunne ikke lande i Skopje på grund af tåge. Efter 30-40 rundkredse måtte piloten søge havn i Grækenland for at tanke op, og nye forsøg på at gå ned i Makedonien blev fortsat forhindret af tågen.

Det endte med en fire timer lang bustur til Sofia i Bulgarien, hvor uheldene ikke stoppede: Bagagebåndet brød sammen!

Forsvarsstyrmand: Dansk bredde er nøglen til succes

Først en time efter midnat nåede Kiril Lazarov og Co. til Danmark, som han altså ikke har de bedste minder om.

Hvordan var det nu, det var?

- Jeg mener, de kun havde to point med fra mellemrunden, som det så ud – så de var jo også ude i, at de skulle vinde kampen. Det er jo derfor, han skyder. Det viste sig så efterfølgende, at det flaskede sig sådan, at de kunne være gået i semifinalen i stedet for os ved at spille uafgjort, fortæller Hans Lindberg.

- Jeg nåede at opfatte, at han skød. Og så strøg jeg af sted. Resten har jeg set på video. Han skyder rundt om paraden, og Niklas skulle egentlig have stået i den anden side af målet – men fordi, han er så god, som han er, har han luret skuddet, der kommer i kort hjørne.

Lazarov landet i en tåge af skader og virus

- Bolden ryger ud til René, som flår en spiller væk, begår et mindre mord og kaster sig ned, Mikkel sender afleveringen af sted, og jeg når lige at se på uret inden – og ved, der er ingen tid tilbage. Jeg ved bare, jeg skal hakke bolden af sted, siger Hans Lindberg og tilføjer.

- Lazarov er en fantastisk spiller. Han afgør kampe!

Ja, mon ikke…

Nu bliver det spændende, hvordan strabadserne har påvirket makedonerne i aften. Seks-syv spillere var fredag på hospitalet efter opkastninger og diarre.

To bagspillere er ude. Naumce Mojsovski fik en knæskade, og Filip Lazarov brækkede en knogle i højre hånd, da han fik en finger i klemme i en spillertrøje under træningslejren op til EM.

Den snart forhenværende serber, Nemanja Pribak, når først at blive spilleberettiget til mellemrunden.

Optakten til EM har i sandhed været et makedonsk mareridt.

Det må gerne vare en time længere!