EM-forsvaret sidder lige i skabet

Det danske forsvar fungerede lige efter planen mod Makedonien. Det er assistenten dog ikke så overrasket over

Klavs Bruun Jørgensen (Foto: Lars Poulsen)
Klavs Bruun Jørgensen (Foto: Lars Poulsen)

Der var inden EM-turneringen i håndbold tvivl om, hvorvidt det danske forsvar var spillet godt nok sammen.

Undervejs i Golden League-turneringen i Frankrig var der momenter, hvor det ikke hang alt for godt sammen for Danmark.

Men bedømt på søndagens indsats mod Makedonien, der kun scorede 21 mål, er der ingen grund til bekymring over den danske defensiv, og assistenttræner Klavs Bruun Jørgensen har da også sovet meget roligt den seneste tid.

- Det overrasker ikke mig, at det fungerede så godt. Specielt til træningerne, som ingen andre end os har set, har der været god bevægelse og god fart i drengene, siger Jørgensen.

Han roser ikke kun midterblokken, men også venstresiden, der mod Makedonien fik en specialopgave i at stoppe superskytten Kiril Lazarov.

- Vi fik lukket godt ned for Lazarov. Mikkel Hansen, Mads Mensah og Casper Mortensen gjorde det rigtigt godt i vores venstreside.

- Han blev sat under pres og blev tvunget til at skyde længere udefra, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Henrik Møllgaard var i lange perioder af kampen med til at sætte en prop i midterblokken, og han ser også positivt på forsvarets præstation.

- Det fungerede rigtigt godt, men vi var også godt forberedte. De sidste mange dage har vi ikke lavet andet end at snakke om Makedonien, og den luksus får vi jo ikke nu, hvor kampene kommer lidt hurtigere efter hinanden, siger han.

Næste EM-opgør venter tirsdag aften klokken 20.30, hvor overraskelsen Østrig er modstanderen.