Østrigsk målmand i ubehagelig brillekamp

Den østrigske målmand Nikola Marinovic kæmper med at finde de rigtige briller ...

Nikola Marinovic er meget iøjenfaldende med sine briller - men de volder ham også lidt problemer. (Foto: Lars Poulsen)
Nikola Marinovic er meget iøjenfaldende med sine briller - men de volder ham også lidt problemer. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Lige nu er Bielecki-brillen den foretrukne.

Østrigs serbiske fødte målmand Nikola Marinovic har siden en bold i øjet i 2012 med en indre blødning til følge prøvet at finde den rigtige brille.

Målmanden fra tyske Göppingen har uden held luret indtil flere amerikanske basketballspillere.

- Enten har han svedt for meget med en stofbrille eller også har sportsbrillen givet ham ’brillemærker’, lyder meldingen fra den østrigske journalistlejr.

Se også: Legendarisk svensker: Danmark vinder guld

Med en model magen til en nytårsbrille ligner han lidt tegneseriehelten Fantomet.

Men den 37-årige er absolut ikke en tegneseriefigur.

Tværtimod kan han være nøglen til en ny østrigsk sensation, da hans redninger igen kan afkaste den ene kontra efter den anden til en kamp, som afhængig af udfaldet af ’forkampen’, Makedonien-Tjekkiet kan ende med at blive gruppefinale.

Se også: Landin satte kryds ved verdensstjerne

I Magdeburgs topscorer Robert Weber og reggaefløjen Raul Santos fra Gummersbach har Østrig et par målfarlige hurtigløbere.

- Det kræver, at Nikola Marinovic har nogle redninger, siger Hans Lindberg, der i flere år har ligget i scoringskrig med netop Rober Weber om at blive den mest scorende i Bundesligaen.

At Nikola Marinovic med sine 37 år er i sin bedste alder ses af, at han er en af vinderne i en spektakulær målmandskrig i Frisch auf Göppingen.

Se også: Topscoreren: Det eksploderede i min krop

Den gamle storklub havde i sidste sæson på et tidspunkt seks målmænd på kontrakt, da man pludseligt fik tilbudt den tidligere Bjerringbro-Silkeborg-målmand Primoz Prost efter dennes indblanding i matchfixingsagen i franske Montpellier.

Ingen ville bryde deres kontrakt, men siden har den tjekkiske landsholdsmålmand Tomas Mrkva skiftet til Hamm, mens den bosniske landsholdsmålmand Enid Tahirovic efter et lejeophold i HSV Hamburg er stoppet i en alder af 41 år.

Udover målmanden og hurtigløberne har en hårdtskydende back i Roland Schlinger, der i tidernes morgen spillede sammen med kasper Hvidt i spanske Ademar Leon.

Den ungarsk-fødte stjerne Viktor Szilagyi er tvivlsom, fordi han efter et kvarter mod Østrig mærkede til skaden, som gjorde ham til tvivlsom EM-starter, så østrigerne overvejer at spare deres bedste spiller til de næste kampe.

0 kommentarer
Vis kommentarer