Annonce:
Annonce:

Mikkels aften

Mikkel Hansen var den overlegne mand, da Danmark igen fik Boxen op at ringe med en sikker sejr over Østrig – uden at spille sig ud

Mikkel Hansen var den lysende danske stjerne i Herning. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen var den lysende danske stjerne i Herning. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

HERNING (ekstrabladet.dk): Helgal halbal!

Måske kogte Boxen ikke lige så heftigt tirsdag aften, som da EM blev fyret i gang i søndags – eller også er man allerede blevet en blasert boxenist med lidt for høje forventninger.

Men der er nu stadig pæn gang i den. Hede-bølgen kører sådan da på - heden, selvfølgelig - og dirigenten har et ret almindeligt dansk navn: Mikkel Hansen havde – igen – hældt rigeligt med krudt i skosålerne og monteret dynamitstængerne korrekt.

Norge snydt af spanske verdensmestre

Hvilken forvandling i forhold til det knæskadede VM for et år siden i Sevilla, Zaragoza og Barcelona. I Herning er H-A-N-S-E-N bare toptunet. Det kan godt være, at målmænd ene og alene kan vinde håndboldkampe – men det kan skarpskytter af hansensk karat dæleme også.

Han blæste simpelt hen alpehuerne af de mere eller mindre indfødte østrigere.

Annonce:

Alene i første halvleg fire pletskud, to tilkæmpede straffekast og fem fornemme assists. Det er altså ikke småting selv mod et østrigsk mandskab, der kender kunsten at varme kuglen, så den må være glohed, når modstanderne langt om længe overtager den.

Mikkel Hansen er her, der og alle vegne. Millimeter præcise bolde lagt i næverne på eksempelvis Hans Lindberg med korrekt fart, perfekt timing – eller en skrueball af den anden verden i undertal og særdeles presset til pauseføring 18-12!

Ingen makedonsk hånd til Danmark

Det er altså pænt mange mål i én halvleg, når man tænker på, at fejlkvoten offensivt ikke var væsentligt reduceret fra Makedonien-kampen. Og defensivt nåede Ulrik Wilbek at blande kortene så flittigt, at det til sidst kun var fløjene Casper U. Mortensen og Hans Lindberg, der stod, hvor de sådan nogenlunde plejer.

Mange mål, men moderat tilfredshed. Ulrik Wilbek forlod valpladsen i pausen i ivrig diskussion med søndags-helten Niklas Landin, der kun fik noteret seks parader i sine 30 minutter – og blev afløst af Jannick Green fra starten af den sidste wienervals i Boxen.

Island satsede forgæves

Annonce:

Det gjorde ingen nævneværdig forskel i en kamp, som danskerne ejede, da de fra 6-5 på ni minutter trak fra til 14-8 blandt andet på ivrige Casper U. Mortensen kontraer og flotte Hans Lindberg-afslutninger fra fløjen. Assistent? Tjaeh – Mikkel Hansen, naturligvis!

Helsingoraneren fortsatte sit one-man show. Et missil af et skud til 23-16. Bang! Og et gennembrud og følt semi-lob over Nikola Marinovic i dansk undertal.

Endnu et tilkæmpet straffekast – det fjerde foreløbig i den kamp, og hvis vi ikke lærte andet, så ved vi nu, at Anders Eggert er en hårdt savnet mand netop til den metier. Hans Lindberg brændte igen fra syv meter – for tredje gang i EM – og nu hedder den sikre mand fra tværstriben sgu Jesper Nøddesbo, der usvigeligt sikkert eksekverede sine tre dueller med de østrigske keepere.

Danmark vandt nok engang. Sikkert. Ikke uden motoriske mislyde, men to point er to point. Og nu går holdet i mellemrunden med maksimumpoint med sejr over de lettere anskudte tjekker, og det er faktisk en helt ny situation:

TV: Dansk profil giver Østrig fingeren

Annonce:

Da Danmark vandt guldet i Norge i 2008, var man presset af nederlaget til Norge allerede i den indledende runde, og de fleste husker vist det lotteri-cirkus, Ulrik Wilbeks tropper trak sig så sindssygt heldige ud af for to års siden i Beograd.

Det kører, det koger – det svinger, og det swinger. Men vi har Mikkel Hansen – ni mål på ti forsøg - og det kan godt være, østrigerne har opfundet Mozart-kuglerne – men det er Mikkel Hansen, der har styr på dem med klister på!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: