Hvem skal ud? Fire spillere i farezonen

Fire spillere er i farezonen for at ryge ud af EM-truppen, når Anders Eggert som ventet går ind til mellemrunden

Landstræner Ulrik Wilbek står foran et interssant valg til mellemrunden. (Foto: Lars Poulsen)
Landstræner Ulrik Wilbek står foran et interssant valg til mellemrunden. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Landstræner Ulrik Wilbek har et problem. Et luksusproblem.

En af verdens bedste fløjspillere, Anders Eggert, står i kulissen og tripper for at komme ind i den danske EM-trup forud for mellemrunden.

Men hvem pokker skal ud af truppen, nu der ikke er plads til flere?

Casper U. Mortensen, der har overtaget Eggerts position på venstre fløj, har gjort det skiftesvis godt og hæderligt i de første to kampe og ryger med garanti ikke ud.

Den anden fløj med Lasse Svan og Hans Lindberg synes også umulig at røre ved, ligesom de tre stregspillere René Toft, Michael V. Knudsen og Jesper Nøddesbo alle på hver sin måde synes stensikre i truppen.

Efterlader fire spillere
Det efterlader bagkæden, da Jannick Green og Niklas Landin i målet ikke er til diskussion af åbenlyse årsager.

Den vurdering er tidligere landsholdsmålmand Peter Nørklit, der er Ekstra Bladets ekspertkommentator under slutrunden, helt enig i.

- Mikkel Hansen er sikker. Thomas Mogensen er sikker, og Kasper Søndergaard er sikker. Møllgaard bliver det heller ikke. Han er stærk defensivt og har også offensive talenter. Det efterlader fire spillere. Det vil være logisk, siger han og peger på henholdsvis Bo Spellerberg, Mads Christiansen, Mads Mensah og Klaus Thomsen som de usikre kort.Anders Eggerts skade fik journalisterne til at slå ring om den populære fløj op til slutrunden. (Foto: Ole Frederiksen)
Anders Eggerts skade fik journalisterne til at slå ring om den populære fløj op til slutrunden. (Foto: Ole Frederiksen)


- Jeg vil sige, at Klaus Thomsen er i farezonen. Det er baseret lidt på Wilbeks forskellige konstellationer i kampen mod Østrig. Der blev Nøddesbo og Knudsen prøvet i midterforsvaret, mens Thomsen kun fik 10 minutter i alt. Han har ikke fået den bedste start på turneringen, synes jeg. Det ligner Møllgaard og René Toft i midterforsvaret. Omvendt kan det blive farligt ikke at have ham med, spekulerer Nørklit.

Han tror ikke, Mads Mensah bliver siet fra, selvom holdets 22-årige benjamin har bommet flere gange i de første to kampe.

- Han (Wilbek, red.) har jo selv opfundet Mensah og taget ham under sine vinger. Det vil være at gå imod sine egne ideer, siger Nørklit.

- Puha...det er jo et vildt stort luksusproblem, siger den tidligere målmand og remser igen hele holdet op, inden han holder en pause.

Vil være godt at få Eggert ind
- Det er jo også svært at smide en mand som Mads Christiansen ud. Han er virkelig en god substitut, fordi Kasper Søndergaard ikke er så stærk til at dække op, siger Peter Nørklit.

Der er også den mulighed, at Wilbek slet ikke skifter ud. At Eggert bare ikke kan få en plads. Eller hvad?

- Nej! Eggert kommer ind, hvis han melder sig klar. Det er også vigtigt at have to på hver fløj. Det er en udsat position, hvor man ikke nødvendigvis får så mange bolde, og så risikerer man at ryge lidt ned i et hul, hvis man brænder nogle stykker. Derfor er det vigtigt at kunne skifte ud og have folk med selvtillid på den plads, siger Nørklit.

- Anders er en klassespiller og er rigtig dygtig til både afslutninger samt straffekast. Det vil være godt at få ham ind, siger Nørklit.

Hvad mener du? Er du enig i vurderingen? Ekstra Bladet har smidt en afstemning ind herunder. Giv dit besyv med og stem på den spiller, du mener, skal ud af truppen, så der bliver plads til Eggert.